Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Participem a un congrés a Irlanda sobre pagament de subvencions agràries basades en resultats

Divendres 8 Novembre 2019 - 14:55

Aquesta estratègia es postula com a alternativa a l'actual sistema de pagament, potenciant el manteniment i la restauració de la biodiversitat i el patrimoni cultural.
 

El cap de setmana del 25, 26 i 27 d'octubre es va celebrar a Lisdoonvarna, county Clare, Irlanda, el Burren Winterage Weekend. El paratge del Burren és ben conegut a Europa per haver-s'hi desenvolupat des de ja fa molts anys un projecte pioner de pagament de subvencions agràries basades en resultats (RBPS per les seves sigles en anglès), gràcies a la feina feta per l'ONG Burrenbeo Trust. Aquesta estratègia es postula com a alternativa a l'actual sistema de pagament, potenciant el manteniment i la restauració de la biodiversitat i el patrimoni cultural.

Juntament amb els companys de la ELCN, la XCN va assistir a aquest congrés, dedicat enguany als RBPS, amb experiències i projectes vingudes de tota Europa, des d'Eslovènia, fins al Regne Unit, passant per Romania i Àustria, entre d'altres. Durant 3 intensos dies vàrem visitar diverses finques on vàrem intercanviar impressions amb altres organitzacions, científics i pagesos, sobre aquest tipus de pagament de subvencions. Així mateix, vàrem començar a teixir el que podrà ser una gran xarxa d'experiències sobre RBPS on Catalunya ha de tenir un paper rellevant en el futur.

 
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Últimes Notícies