Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Paisatges Vius adquireix una nova finca per a la conservació del xoriguer petit

Dijous 26 Setembre 2019 - 12:35

L’objectiu de la compra és millorar l'hàbitat pel xoriguer petit i potenciar-hi l’aparició de les seves preses .
Aquest estiu Paisatges Vius ha comprat Terramala, una finca d’1ha. situada a Palau-saverdera (Alt Empordà). La finca és adjacent a la finca que l’ajuntament va cedir a l’entitat per construir-hi una torre de nidificació pel xoriguer petit el 2016. Gràcies a la compra, es podrà gestionar tot l’espai.

L’objectiu de la compra és millorar l'hàbitat pel xoriguer petit i potenciar-hi l’aparició de les seves preses (els grans insectes i els petits vertebrats).

Les dues finques estan afectades per abocaments il·legals de restes d'obra i jardineria. En conseqüència, la primera actuació que es realitzarà, en col·laboració amb l'ajuntament, és retirar i gestionar les restes i clausurar l'abocador amb la construcció d'una tanca.

Posteriorment es restauraran els hàbitats: s’excavarà una llacuna permanent, crearan una zona d'inundació temporal, transformaran els erms i camps de conreu en prats seminaturals i plantaran línies d'arbustos en tots els marges possibles.

La finca, que ha costat 5.100 €, l’han comprat amb estalvis de Paisatges Vius.


 
Més sobre...: paisatge , vius , compra , finca , xoriguer petit
Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies