Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Encentem un nou camí: la XCN es bolca també a ajudar la robustesa i consolidació dels organismes i polítiques ambientals del nostre país

Dijous 20 Juny 2019 - 12:26

       
El passat 13 de Juny l’assemblea de la XCN va demostrar ser un univers molt més gran que la mera suma de la Custòdia i el Voluntariat, i els socis així ho van manifestar. S’obren noves oportunitats derivades d’aquesta fusió i les entomem amb cura però amb fermesa, amb voluntat de reconduir una crisi ambiental global. Conscients que el sector ambiental ha estat en boca de tothom i en mans de massa pocs, que precisem enfortir el sector, les polítiques i les estructures sectorials, i conscients de la transversalitat de les polítiques ambientals, encetem una nova etapa, ara sí, ja plenament com a XCN per fer sentir la veu de la societat civil i les institucions en matèria ambiental, amb ànims d’incitar a una reacció al que sembla un desastre inevitable.
 
Conscients de tot això, els membres de la Junta i jo mateix al capdavant hem actuat amb conseqüència i  hem estat prou valents de fer el que pensem que era correcte: manifestar el nostre vot en favor d’endreçar el sector abans de construir-lo. Per això s’han pres decisions que han llimat distorsions i han reequilibrat la situació i l’estructuració del sector. Aquestes decisions, preses de la mà de l’altra entitat de segon nivell representativa del sector, la SCEA, potser han representat la manifestació de la pèrdua estètica d’una entitat, l’Obrador del Tercer Sector Ambiental, però de facto feia temps que ja no comptava ni amb la representativitat ni amb el suport necessaris per part de les entitats de segon i primer nivell del sector.
 
Ara ja és moment de construir, de fer créixer el sector més enllà, i amb més força que el que cadascun de nosaltres hagués pogut imaginar, abandonant aquells anhels personalistes i aquella fragmentació i desconfiança que tant mal han fet en el sector, per crear un anhel compartit: la sostenibilitat ambiental i la preservació de la natura (en el sentit més ampli de la seva definició). Per això necessitem posar-nos d’acord, dialogar i coordinar-nos, i per això estenem la mà a totes aquelles entitats representatives del sector, per treballar conjuntament i incansablement per un futur millor.

 
Més sobre...: politiques ambientals , xcn
Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies