Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

El Grup de Treball de Custòdia Marina s'implica en la constitució de la Taula de Cogestió Marítima del Litoral del Baix Empordà

Dijous 7 Febrer 2019 - 13:44

     
El Grup de Treball de Custòdia Marina i Litoral hem estat participant els darrers mesos en les trobades preparatives per a la constitució de la Taula de Cogestió Marítima del Litoral del Baix Empordà en l'àmbit de la societat civil per donar el nostre punt de vista. Aquestes trobades han tingut lloc a Palamós i ens hem reunit amb entitats ambientals, del sector nàutic i del submarinisme, associacions de veïns, entitats culturals vinculades amb la mar...per a poder tenir una visió el més àmplia possible. A banda, en paral·lel han tingut trobades sectorials on ha estat implicada l'administració, les empreses del territori i el sector científic.

L'objectiu de la constitució d'aquesta taula és recollir les opinions i visions de tots els actors implicats en la gestió d'aquest tram de litoral, per a poder fer un camí de gestió conjunta, el més integrador possible i amb una visió de cura del medi i el patrimoni litoral i marí. Tot aquest treball conjunt ha culminat en la constitució de la Taula de Cogestió Marítima del Litoral del Baix Empordà que es va formalitzar el passat 1 de febrer al Museu de la Pesca de Palamós, on una sèrie de representants dels diferents grups de treball van signar un document de constitució conjunt. A partir d'aquí comença el treball conjunt d'anar encaixant les diferents inquietuds i necessitats per a establir una sèrie de plans d'acció en aquest tram de litoral per a posar-lo en valor tot compatibilitzant amb les diferents activitats que s'hi porten a terme.

Com a Grup de Treball de la XCT volem posar-hi el nostre granet de sorra donant una visió de com la custòdia pot ajudar en la gestió d'aquests espais, però alhora aportant l'experiència de les nostres entitats en aquests temes.

 
Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies