Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Custòdia a Barcelona, quasi a punt!

Dijous 1 Març 2018 - 17:55

Des de la XCT estem treballant en aquesta línia amb l’Ajuntament de Barcelona.
Reconeixent els beneficis i les dificultats de la infraestructura verda urbana,  la XCT es proposa impulsar activament la biodiversitat de les ciutats al llarg d’aquesta temporada, tot posant a prova un model de custòdia urbana que respongui a totes les peculiaritats descrites a l’article d’opinió “des de les ciutats”.
 
Des de la XCT estem treballant en aquesta línia amb l’Ajuntament de Barcelona, fent front a diversos reptes que  trobem actualment a la ciutat: pèrdua de biodiversitat, parcel·les municipals desaprofitades, solars privats en desús, desconnexió entre la comunitat i la gestió del verd… Hi distingim diverses línies d’actuació, segons la titularitat, funció i localització dels espais. Això sí, amb un objectiu comú: el foment de la biodiversitat de Barcelona i la implicació d’entitats de custòdia i ciutadans en el procés. De manera resumida, al llarg d’aquesta temporada la XCT treballarà en:
 
- Reserves de  Biodiversitat: inicialment s’identificaran parcel·les municipals amb potencial pel foment de la biodiversitat, es seleccionaran aquelles més adequades i es vincularan amb entitats ambientals que tinguin interès i capacitat tècnica per gestionar-les. A continuació es presentarà un pla de treball a l’Ajuntament, que valorarà la seva implementació. Es realitzarà un procés similar i paral·lel amb parcel·les privades, que presenten dificultats afegides però que poden arribar a jugar un paper clau en termes de connectivitat i ampliació de la infraestructura verda. 

- Impuls als horts urbans vinculats al Pla Buits: es visitaran alguns dels espais de les primeres edicions del programa i es proposaran accions per tal de fomentar la biodiversitat no productiva dels horts urbans. 

- Impuls a espais vinculats a Parcs i Jardins: s’articularà un o més projectes de custòdia a Collserola, Montjuïc o el Parc dels Tres Turons, zones clau en la biodiversitat de Barcelona. 

Al llarg del projecte encararem una gran varietat de dificultats, que caldrà recollir i superar per tal d’impulsar un model de custòdia urbana. Esperem, a posteriori, tenir la oportunitat de transferir l’experiència i els coneixements adquirits a altres ciutat, fomentant que articulin iniciatives similars!
 

 
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Últimes Notícies