Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Nova reunió del Grup de Treball de Custòdia Fluvial i sortida tècnica a Benifallet

Dimarts 31 Octubre 2017 - 13:55

Després de la reunió interna es va realitzar una visita a una finca agrícola que manté un acord de custòdia amb el Grup de Natura Freixe.
 
El passat 26 d'octubre es va reunir el Grup de Treball de Custòdia Fluvial a Benifallet. A la reunió interna del grup es van tractar diversos temes, entre els quals van destacar la tramitació dels convenis en Domini Públic Hidràulic (DPH) amb l'ACA.
Posteriorment vam visitar la finca La Vall, amb qui el Grup de Natura Freixe hi manté un acord de custòdia.

La finca La Vall, ubicada a Benifallet, està situada just al costat de l'antiga estació de tren de Benifallet, actualment convertida en un alberg. L'explotació ocupa una vall sencera que, seguint el curs final del Canaletes, comença a l’assut de La Vall i acaba a l’Ebre. A la finca el propietari hi manté una important explotació d'horta ecològica; amb l'aigua del riu Canaletes es reguen els conreus de La Vall. Les nombroses parcel·les existents, junt amb el programa de rotació de conreus que realitza, asseguren que es mantingui l’equilibri del sòl i que no se’n esgotin els nutrients. Cada tres anys se’ls fa un adobat en verd per potenciar, encara més, aquest equilibri.

Durant la visita vam poder constatar l'exemplar gestió que hi està fent el propietari: està realitzant una gestió sostenible a les zones forestals (amb neteja de bosc selectiva); té identificades les espècies de flora i fauna d'interès que passen per la finca i està eliminant la canya que hi ha al voltant del riu. L'acord entre el Grup de Natura Freixe (GNF) i el propietari de la finca es centra principalment en la conservació de la llera del riu Canaletes. Arrel de l'acord estan treballant conjuntament per l'eliminació de la canya que hi ha al voltant del riu. En els propers mesos també està previst realitzar-hi alguna jornada de voluntariat, a fi de consciencar a la població sobre el valor de la finca, la importància del riu i la necessitat d'eliminar la canya.
 
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Últimes Notícies