Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Crònica de la 4a trobada de propietaris, dedicada a la custòdia forestal

Dimecres 31 Maig 2017 - 09:58

Durant la Trobada vam poder conèixer amb detall els acords de custòdia forestal del Consorci de les Gavarres.
 

La 4a Trobada de Propietaris de Custòdia del Territori "Gestió forestal i natura" va tenir lloc el passat 20 de maig a Cassà de la Selva. L'esdeveniment va reunir unes 40 persones, principalment propietaris de finques forestals i tècnics d'entitats i d'administracions.

La trobada va comptar amb la presència destacada de 2 directors generals: en Ferran Miralles, Director General de Polítiques Ambientals del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i la Montse Barniol, Directora General d'Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

En Ferran Miralles va destacar la importància de gestionar les àrees protegides i el paper clau que la custòdia del territori pot fer. Per la seva banda la Montse Barniol va destacar la importància d'incorporar la conservació en la gestió forestal. En Marc Vilahur, com a president de la XCT, va destacar la vocació de la XCT d'ajudar als propietaris per posar en valor els seus boscos, basant-nos en la multifuncionalitat.
 


Durant la jornada es van mostrar diversos exemples d'acords de custòdia forestal:
- L'acord de custòdia entre la finca de Can Sibat (Vallfogona del Ripollès) i el Projecte Boscos de Muntanya
- L'acord de custòdia entre la finca El Teixell (Olost) i el Consorci del Lluçanès en el marc del projecte Boscos de Pastura
- L'acord de custòdia entre la finca Mas el Vilar (Garrotxa) i l'Associació Sèlvans

També va intervenir l'Oriol Vilalta de la Fundació Pau Costa parlant de la Prevenció d'incendis i paisatges resistents al foc.

Posteriorment els assistents es van desplaçar fins a Les Gavarres, on vam realitzar una visita de camp de la mà de representants del Consorci de les Gavarres. Durant la visita ens van exposar el seu treball per gestionar Les Gavarres i els diversos acords de custòdia que tenen.
 Agraïm al Consorci de les Gavarres la seva càlida acollida!


 
Comentaris
  1. Salvador ( 03/06/2017 12:12:00 )
    Hola, m'interessa rebre informació sobre gestió forestal, com a propietari forestal de les Gavarres.
    Gràcies
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies