Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Nou acord de custòdia en una finca d'oliveres centenàries a Horta de Sant Joan

Dilluns 8 Febrer 2016 - 17:31

El passat dilluns 1 de febrer va tenir lloc, a la seu del Grup d’Estudis i Comunicació Ambiental Graëllsia, la signatura d’un acord per a la realització d’una iniciativa de custòdia del territori a una finca d’oliveres centenàries d’Horta de Sant Joan, propietat d’Identitat Extra Virgin Olive Oil.
Davant la necessitat que van detectar ambdues parts de fer compatible l’ús d’aquesta finca d’oliveres centenàries amb la conservació dels seus elements naturals, paisatgístics i patrimonials per tal de que en puguin gaudir i respectar-lo totes les persones i també les generacions futures, van decidir tirar endavant aquest pacte que estableix com a objectius principals conservar i donar a conèixer les oliveres centenàries de la varietat empeltre, aturar la pèrdua i fomentar la recuperació d’espècies animals i vegetals autòctones que ajuden a reduir les plagues d’aquestes oliveres, així com cercar estratègies i sinèrgies per a restaurar i conservar els marges i murs de pedra en sec situats dintre de la finca.
 
Fotografia: Mª Victoria Carles (Graëllsia) i Toni Beltran (Identitat) en el moment de la signatura de l'acord.

Entre les accions que està previst organitzar, cal destacar la realització d’activitats a la finca per tal d’explicar les propietats i beneficis de l’oli d’oliva verge extra per la salut i les tècniques tradicionals de collita de les olives, la realització de xerrades divulgatives sobre els valors de conservació del territori i de producció respectuosa amb el mateix, així com activitats de turisme sostenible i educació ambiental enfocades a donar a conèixer els valors patrimonials, naturals i culturals de la finca. Totes aquestes activitats s’emmarcaran dintre de la filosofia i objectius de la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre, en la qual Graëllsia s’hi troba adscrita com a associació.

Graëllsia forma part de la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC) i de la Xarxa de Custòdia del Territori (XCT) des del 2008 i té entre les seues finalitats la protecció del medi natural, la biodiversitat i els elements d’identitat del territori, mitjançant acords de custòdia del territori amb la propietat.

Identitat Extra Virgin Olive Oil és un projecte familiar que es vertebra sobre tres pilars bàsics: la producció, l’elaboració i la comercialització de l’oli d’oliva verge extra obtingut a les pròpies finques, la difusió dels beneficis que aquest aporta a la salut i la preservació i respecte per l’entorn on es produeix.
Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies