Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

El Departament de Territori i Sostenibilitat destina 600.000 euros al 3er programa d'ajuts de per a la promoció i la consolidació de la custòdia del territori a Catalunya

Dimecres 13 Gener 2016 - 16:13

El programa s'emmarca en una de les accions prioritàries del Pla de Treball 2015-2020 DGPA-XCT per a la custòdia del territori a Catalunya.
​A fi de fomentar i donar suport a les iniciatives de custòdia del territori com a eina de protecció de la natura, el Departament de Territori i Sostenibilitat ha convocat un nou programa d'ajuts per a la promoció i la consolidació de la custòdia del territori a Catalunya per al període 2016-2017.

Aquest programa promou actuacions de custòdia orientades a la conservació del patrimoni natural. Aquestes actuacions han de formar part d’un Programa de custòdia, i preferentment s'han de referir als àmbits següents: espais naturals protegits (espais del PEIN i de la xarxa Natura 2000), zones humides de l’Inventari de zones humides de Catalunya, espais de l’Inventari d’espais d’interès geològic de Catalunya i, especialment, territoris on no hi ha experiències de custòdia del territori.

Es tracta de la 3a línia d'ajuts de custòdia, i fins al moment s'han finançat 22 programes de custòdia, 11 durant la Convocatòria 2013-2014 i 11 durant la Convocatòria 2011-2009.

El programa d'ajuts, que té una durada de dos anys, compta amb una dotació total de 600.000 euros, amb un import màxim subvencionable per Programa de custòdia de 72.000 euros.

En poden esdevenir beneficiaris associacions i fundacions que tinguin per objecte la gestió i conservació del patrimoni natural i la biodiversitat.  I que aquestes no siguin titulars dels terrenys on es duguin a terme les actuacions.

Aquest programa s'emmarca en una de les accions prioritàries del Pla de Treball 2015-2020 DGPA-XCT per a la custòdia del territori a Catalunya, i esdevé una eina clau dins dels instruments financers públics de suport a la custòdia del territori.
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Últimes Notícies