Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

La 2a Trobada de Propietaris de Custòdia del Territori es dedicarà a la conservació i les bones pràctiques en la gestió de la biodiversitat dels boscos

Divendres 14 Novembre 2014 - 17:31

Es celebrarà el proper 13 de desembre, i tindrà lloc a la Serra de Llaberia
(degut a la meteorologia del passat 29 de novembre, la trobada ha estat postposada pel proper 13 de desembre, mantenint el programa exactament igual)

Després de l'èxit de la 1a trobada de propietaris, celebrada a Lluçà ara fa un any, el proper 13 de desembre tindrà lloc la 2a edició, que enguany estarà dedicada als propietaris forestals, i a la gestió sostenible i multifuncional dels boscos.

Catalunya té 1.930.000 ha forestals que representen el 66% del territori. D’aquesta superfície el 80% són boscos. Alhora, el 73% d’aquests boscos estan en mans privades, i es caracteritzen per una estructura de bosc de dimensions reduïdes.
 
Ets propietari d’alguns d’aquests boscos? Saps qué és la gestió sostenible i mutifuncional dels boscos? Tens interès en saber com pots fomentar la biodiversitat de la teva finca forestal? Vols saber què és la custòdia forestal?

Vine a la 2a trobada de propietaris de custòdia!

La trobada de propietaris és una molt bona ocasió per donar a conèixer els beneficis i les oportunitats de la custòdia del territori a aquells propietaris que volen tenir cura de la seva finca, i cerquen aliances per fer-ho.

De la mà de Jordi Camprodon, del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, i autor del recent llibre “Ecologia i conservació dels ocells forestals”, i en Jarkov Reverté, tècnic del Consorci de la Serra de Llaberia, coneixerem consells útils i bones pràctiques per a la conservació de la biodiversitat dels boscos, tot visitant dues finques amb acords de custòdia, el Mas Collet i el Mas de la Vall.

Durant la jornada es signarà un acord de custòdia entre el Consorci de la Serra de Llaberia i el propietari forestal de Mas del Calàs. I podrem conèixer diverses iniciatives per a la custòdia dels boscos, la gestió forestal sostenible i la conservació de la biodiversitat.

I a més, es farà entrega a tots als participants de la Guia "La custòdia del territori, una oportunitat per a la gestió de finques privades". 

PROGRAMA (us recomanem que consulteu el programa complert en PDF)
10.00 h - 10.15 h. Benvinguda.
10.15 h -11.00 h. Breu exposició d’iniciatives per a la custòdia dels boscos, la gestió forestal sostenible i la conservació de la biodiversitat.
11.00 h -11.15 h. Com es gesta un acord de custòdia i signatura d’un acord entre el Consorci de la Serra de Llaberia i el propietari de Mas del Calàs.
11.15 h - 11.45 h. Tastet de productes locals i provinent de les finques amb acords de custòdia de la Serra de Llaberia.
11.45 h -13.30 h. Visita de camp, de la mà de Jordi Camprodon (Centre Tecnològic Forestal de Catalunya) i Jarkov Reverté (Consorci de la Serra de Llabería).

Dia i hora: dissabte 13 de desembre, de 10h a 13:30h.

Lloc: Capçanes, Serra de Llabería.


Inscripcions: la inscripció és gratuïta però obligatòria. Us podeu inscriure a través del següent formulari online: www.xct.cat/forms/propietaris

 
Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies