Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Renaturalitzem la ciutat implicant la ciutadania

Dilluns 4 Març 2019 - 16:16

Participem en el Grup de Treball del Verd i la Biodiversitat de Barcelona.

 El Consell Ciutadà per la Sostenibilitat de Barcelona és un espai de consultiu de participació en la ciutat de Barcelona, del que formen part les entitats, empreses, escoles i universitats signants de la xarxa Barcelona+sostenible. El primer pla estratègic, del 2002 al 2012, va donar lloc a l'Agenda 21 de Barcelona, que va esdevenir, en el pla 2012-2022, la xarxa Barcelona+Sostenible.

El 2018 va tenir lloc la Convenció Barcelona+sostenible, a partir de la qual es van definir 6 reptes. Un d'ells era la creació d'un grup de treball al voltant del verd i la biodiversitat.

Des de la passada tardor, la Xarxa per la Conservació de la Natura participa en el pla de treball d'aquest grup, en quant la Xarxa de Voluntariat Ambiental és entitat signant del compromís Barcelona+Sostenible. El treball està orientat a la millora del verd i la biodiversitat a la ciutat de Barcelona amb implicació ciutadana. D'una banda, s'ha apostat per la ciència ciutadana com a estratègia que ajuda a connectar les persones amb la biodiversitat, també a la ciutat, i s'està dissenyant una campanya que reuneixi diversos esdeveniments que tenen lloc a la ciutat sota el paraigua de la ciència ciutadana, des de la Biomarató City Nature Challenge, a la Bioblitz a la Setmana de la Natura.

De l'altra, estem treballant en la incidència política per aconseguir enfortir i consolidar les estratègies per la biodiversitat a la ciutat, recollides pel Pla del Verd i la Biodiversitat. En particular millorar la planificació perquè contempli la incorporació de verd de qualitat a projectes urbanístics, per protegir l'espai verd privat a la ciutat, i per facilitar la participació ciutadana per via de la custòdia del territori i el voluntariat ambiental en el verd urbà. Es demana per tant, adequar les ordenances i normatives així com crear un fons de finançament a projectes de verd i biodiversitat.
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies