Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Fem créixer la base social a favor de la NATURA!

Divendres 25 Maig 2018 - 15:58

   
La implicació ciutadana és un dels grans reptes de les entitats de custòdia del territori i, en general, de totes aquelles organitzacions que treballem per la conservació de la natura. Fa molts anys que ens preguntem perquè costa tant implicar la ciutadania en aquests àmbits, sobretot tenint en compte que en altres indrets del món, com al nord d’Europa i als Estats Units, tenen desenes, centenars i fins i tot milers de persones que els donen suport, ja sigui a través de fer-se socis, voluntaris o donants.

La resposta no és fàcil. Cal trobar les fórmules que atreguin als ciutadans i els motivi a implicar-se en la conservació del nostre entorn. Per això, des de la XCT – XVAC estem promovent l’Ultra Clean Marathon i la Setmana de la Natura.

Com ja sabeu, del 13 al 19 de maig hem celebrat la Ultra Clean Marathon. Ha estat un èxit de participació i ha aconseguit un gran ressò mediàtic!

Durant 7 dies l’Albert Bosch i la Nicole Ribera, 2 esportistes compromesos amb el medi ambient, han corregut 7 maratons amb l’objectiu de recollir el màxim de residus, descobrint entorns de gran valor de casa nostra i conscienciant sobre la responsabilitat i la cura dels entorns naturals!

Unes 2.000 persones s’han volgut sumar a aquesta iniciativa que vincula els valors de l’esport amb la natura. Alguns ho han fet corrent (1, 5, 10 o 42 km) i d’altres participant a alguna de les 25 accions de neteja que s’han desenvolupat durant aquests 7 dies. 

Ha comptat amb una alta participació d’empreses (ja fos patrocinant o col·laborant en espècies amb l’organització o organitzant equips), ajuntaments i administracions locals, escoles
i entitats esportives.

I ara ens espera la Setmana de la Natura. Més de 10 dies plens d’activitats dedicats a conscienciar sobre la importància de conservar la natura!

L’edició d’enguany compta amb més de 350 activitats organitzades per més de 220 organitzacions diverses, superant les xifres de l’anterior edició (320 activitats i 185 organitzacions). Un bon indicador de l’èxit de la Setmana de la Natura el trobem a les mencions a les xarxes socials.

Des de la Xarxa de Custòdia del Territori dediquem molts esforços en aquests 2 esdeveniments, ja que tenim el convenciment que cal promoure el sentit de pertinença en la conservació del medi ambient: el ser part, formar part i sentir-se part de la natura és clau per millorar la implicació.

Així doncs, aprofiteu la Setmana de la Natura per gaudir de la natura de forma responsable i compromesa!
 
Més, sobre...: opinió , natura , implicacio ciutadana
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies