Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Nova cervesa de custòdia: Lutra, del Grup de Natura Freixe

Dimecres 23 Maig 2018 - 16:23

La cervesa la van presentar el passat 7 de maig. 
 

La Reserva Natural de Sebes, i la seva entitat gestora, el Grup de Natura Freixe, han presentat una nova iniciativa destinada a valoritzar la Reserva i obtenir finançament per als projectes de conservació, recerca i educació en aquest espai natural emblemàtic.

La iniciativa de crear una marca de cervesa artesana sorgeix fruit de la col·laboració entre el Grup de Natura Freixe i l’empresa de cerveses artesanes l’Anjub, ubicada a la veïna població de Vinebre. Des de la Reserva de Sebes ja fa temps que es volia tirar endavant una iniciativa que lliga una de les begudes més antigues amb aquest territori. El llúpol que creix en el bosc de ribera, la menta aquàtica dels aiguamolls, i la regalèssia que creix en les zones arenoses de les vores del riu, eren tres elements que podien aportar un valor afegit a aquest producte.

Així es va treballar amb els experts de l’Anjub per fer les proves corresponents i trobar la base de la cervesa que, juntament amb els aromes abans descrits, poguessin confluir en un producte de qualitat i sabor excepcionals. Després que s’hagi fet una primera elaboració d’aquesta cervesa.

El nom de la cervesa i el disseny de la seva etiqueta també eren un repte. I com parlaven d’un producte amb aromes barreja de l’aigua i la terra, els aiguamolls i els terrenys de la vora, van decidir el nom d’un animal emblemàtic que respon a aquesta dualitat: la llúdriga. Un animal d’hàbits aquàtics i terrestres que troba als boscos de ribera de Sebes i als seus canals i galatxos l’hàbitat idoni per a viure i reproduir-s’hi. I el nom escollit LUTRA, és el nom científic, en llatí de la llúdriga, un nom universal. El disseny ben original de l’etiqueta ha anat a càrrec de la publicista Lydia Beltri.

La presentació de la cervesa va tenir lloc el passat 7 de maig al Mas del Director, on van dirigit unes paraules Pere Josep Jiménez, coordinador de la Reserva de Sebes, Josep Manel Albiac, president del Grup de Natura Freixe, Àngel Torné, membre de l’equip de L’Anjub, i la publicista Lydia Beltri.

La cervesa ja està a la venta en packs de 4 i 6 ampolles.

 
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Últimes Notícies