Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Us presentem l'Ultra Clean Marathon! 7 maratons durant 7 dies

Dilluns 9 Abril 2018 - 15:48

L'UCM s'emmarca en la Setmana de la Natura, a fi d'augmentar la conscienciació i mobilització ciutadana, reduir residus en espais naturals i promoure mesures de conservació de la natura.
 

Aquest any, en el marc de la Setmana de la Natura, la Xarxa de Custòdia del Territori, la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya, i l'Agència de Residus de Catalunya, amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat i l’Obra Social “la Caixa” organitzem l’Ultra Clean Marathon (UCM). És un gran repte, on es realitzen 7 x 7 ECOMARATONS tot unint dos grans esdeveniments ambientals anuals: el Let's Clean Up Europe i la Setmana de la Natura.   
                                                    

- Let's Clean Up Europe és una iniciativa europea coordinada a Catalunya per l'Agència de Residus, que cada any mobilitza milers de persones i associacions per retirar residus abandonats.

- La Setmana de la Natura és la campanya amb la qual les entitats ambientals conviden a apropar-se a la natura, i implicar-se en la seva protecció.L’Ultra Clean Marathon  és un repte esportiu i ambiental que es celebrarà del 13 al 19 de maig. Durant 7 dies l’Albert Bosch i la Nicole Ribera, 2 esportistes compromesos amb el medi ambient, correran 7 maratons  amb l’objectiu de recollir el màxim de residus i descobrir indrets naturals de gran valor de casa nostra!

L'objectiu de l’UCM és augmentar la conscienciació i mobilització ciutadana, reduir residus en espais naturals i promoure mesures de conservació de la natura. Alhora, vol fer créixer el compromís de les persones esportistes en la cura del medi ambient, i la creació de curses solidàries i alhora sostenibles.

7 dies 7 MARATONS! 295,365 km per la NATURA!Com es desenvoluparà?
Cada MARATÓ es farà en una zona de Catalunya (7 dies – 7 trams). L'UCM vol recórrer per tot Catalunya i finalitzar al mar, tot simbolitzant que el 70% dels residus del mar són d’origen terrestre.
En cada ETAPA, els corredors seran acompanyats en TRAMS curts per voluntaris (escoles, entitats, corredors, EMPRESES…) que correran i recolliran residus.
El punt de sortida i/o arribada serà un lloc ambientalment significatiu. A cada final d’etapa es pesaran tots els residus recollits durant el dia i es farà alguna activitat pel públic participant.
La primera i la darrera etapa estaran obertes a la participació de tothom, prèvia inscripció. Seran a Girona el 13 de maig i a Barcelona el 19 de maig.

Les etapes
Etapa 1, dia 13 (diumenge): Sant Feliu de Guíxols > Santa Cristina d’Aro > Llagostera > Cassà de la Selva > Llambilles > Quart > Girona
Etapa 2, dia 14 (dilluns): Ripoll >La Farga de Beibé > Montesquiu > St. Quirze de Besora > Torelló > Manlleu > Vic.
Etapa 3, dia 15 (dimarts): Ruta circular per Montserrat. Punt d’Informació Coll de Can Massana > el Bruc (falta acabar de perfilar).
Etapa 4, dia 16 (dimecres): Gerri de la Sal > Pobla de Segur > Agramunt > Tremp.
Etapa 5, dia 17 (dijous): Alfés > Sunyer > Torres de Segre > Sudanell > Albatàrrec > Lleida
Etapa 6, dia 18 (divendres): Mont Natur - Riell Vell - Els Monells -Sant Jaume d'Enveja (Creuarem el riu Ebre amb el transbordador) >Deltebre - L’Ampolla - Cap Roig- L’Ametlla
Etapa 7, dia 19 (dissabte): Vallvidrera > Tibidabo > Torre de Baró > Casa de l’Aigua > Can Zam > Sant Adrià del Besós > Via Olímpica > Platja de Somorrostro, espigó del Gas (neteja de 4 Espigons de Barcelona: 3 de Sant Martí i 1 de Ciutat Vella) 


Com s’hi pot participar?
Si voleu acompanyar a l’Albert Bosch i la Nicole Ribera en aquest GRAN REPTE, perquè sou d’una escola, o una empresa, o una associació o entitat local, o simplement una persona compresa amb el medi ambient, consulta la web!  Tothom hi pot participar de les següents maneres:

- Organitzant una acció de neteja en una part del tram
- Sumant-se a una acció prèviament registrada com a voluntari per córrer i/o recollir.
- Patrocinant un tram, aportant material, o inscrivint un equip de treballadors 


Per a més informació consulteu la web: www.ultracleanmarathon.cat 

Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies