Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

L’Inventari constata la maduresa de la custòdia a Catalunya

Dijous 11 Gener 2018 - 12:16

   
Tal i com ja us hem anat informant, el passat 9 de novembre, durant la Jornada Anual XCT – XVAC vam presentar les dades del VIIè Inventari d’entitats i acords de custòdia del territori de Catalunya.

Estem molt contents de la feina feta i els resultats obtinguts! 765 acords de custòdia vigents, dels quals 76 s’han firmat entre el 2015 i el 2017; 69 entitats custodiant el territori amb un total de 40.072,14 ha custodiades (més 308.200 ha de custòdia marina) són algunes de les xifres obtingudes. Aquestes xifres representen una lleugera disminució sobre els nombres absoluts del darrer inventari, i es deuen principalment a l’aplicació d’una mirada autocrítica i conseqüent exclusió d’acords que no complien uns mínims requisits, així com l’exclusió de les entitats que a dia d’avui no tenen cap acord vigent.

Valorem aquestes xifres com un clar reflex de l’estat de maduresa i el compromís per la qualitat en la que es troba la custòdia del territori a casa nostra. Al llarg de la recollida de dades també hem pogut constatar l’enfortiment de moltes entitats i el compromís creixent d’aquestes envers els seus acords. També constatem amb il·lusió com agents molt diversos s’interessen per la custòdia i signen nous acords.

A més, en l’edició de l’inventari d’enguany s’ha fet un gran esforç per cartografiar els acords (s’ha pogut cartografiar el 74[c1] % del total d’acords firmats), que podeu consultar online i amb facilitat a través d’un visor web. D’aquesta manera, consultant el mapa podeu tenir fàcilment informació dels acords vigents en una determinada zona: superfície que ocupa, any de signatura, durada, solapament de l’acord amb espais protegits, detecció de presència d’hàbitats d’interès, etc.., promovent així la transparència i difusió dels projectes vigents. Us animem a fer-hi un cop d’ull!

Des de la XCT ens mostrem molt satisfets de la tasca que realitzen les entitats i de l’evolució que la custòdia del territori està tenint a Catalunya. Encarem els reptes del futur amb entusiasme i amb el convenciment que, juntament amb les entitats, la custòdia del territori esdevindrà una estratègia clau de conservació!


 
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies