Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Vilanova i la Geltrú i el Consorci dels Colls i Miralpeix - Costa del Garraf promouen la custòdia del territori

Dijous 11 Gener 2018 - 13:16

El 13 de desembre, la XCT va exposar l'aplicació pràctica de la custòdia del territori com a eina per conservar els valors naturals dels municipis
El passat 13 de desembre el Consorci dels Colls i Miralpeix - Costa del Garraf va celebrar una reunió del Comitè Executiu Tècnic per presentar la memòria d'activitats 2017 i les propostes de treball per el 2018. 

El Consorci dels Colls i Miralpeix - Costa del Garraf, integrat per els ajuntaments de Vilanova i la Geltrú, Sitges, Sant Pere de Ribes, Cubelles i el Consell Comarcal del Garraf, és un  organisme públic creat amb l'objectiu de gestionar d'una manera sostenible els àmbits costaner, marí i terrestre de la comarca del Garraf, afavorint la connectivitat biològica d'aquests espais amb el Parc del Garraf, el Parc d'Olèrdola i el Parc del Foix.

Durant la reunió, la XCT va presentar, entre els membres del Consorci, la custòdia del territori, com a eina de consens per a la gestió municipal, i va exposar els diferents rols que pot tenir un ens local en la custòdia del territori: promotor, propietari o entitat de custòdia. La custòdia del territori és una es una estratègia útil per a conservar i gestionar els espais naturals més propers, ja siguin agraris, forestals, fluvials o espais verds urbans.

A la tarda, l'ajuntament de Vilanova i la Geltrú va celebrar una sessió dinamitzada per el regidor de Medi Ambient de l'ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Gerard Llobet, durant la qual la XCT va poder explicar la custòdia del territori als assistents. 

La sessió, oberta al públic, va generar molt interès i va poder mostrar diferents experiències de custòdia que s'estan desenvolupant al municipi. Es va fer menció especial a l'acord de custòdia de col·laboració entre l'ajuntament  i Garraf Coopera per a la custòdia de l'espai Turó de Seu, un espai municipal catalogat com a zona verda, des del 2016. Es tracta d'un espai de l'Ortoll, l'únic pulmó verd del que disposa la població i una de les últimes zones no urbanitzades de l'àrea metropolitana de Barcelona. 

La Plataforma Salvem l'Ortoll integrada dins de Garraf Coopera, treballa des de fa temps per desenvolupar accions de millora ambiental d'aquest espai. Durant el 2017 han recuperat el camí ramader de La Marina. La nostra participació en ambdós actes va coincidir amb l'arribada el cap de setmana anterior dels cavalls de la Fundació Miranda en transhumància des dels Pirineus fins a la costa del Garraf, per aquest camí ramader recuperat. 

 
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies