Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

WEB DEL MES: Festival FICMA

Divendres 3 Novembre 2017 - 11:24

Fins l'11 de novembre es podran veure unes 140 pel·lícules de temàtica ambiental. 

 
El Festival de Cinema de Medi Ambient celebra la seva 24 edició del 2 al 10 de novembre amb la projecció de 140 documentals de temàtica ambiental. El lema d'enguany "enlasevapell", convida a ficar-se en la pell dels altres éssers vius amb qui cohabitem la Terra. 

El FICMA, el Festival més antic del món en el seu gènere, i pioner a Espanya i el món en audiovisual ambiental, “celebra que aquesta festa del cinema i del medi ambient, convidi a la reflexió i la conscienciació ambiental, transformant durant una setmana a la ciutat comtal en la Capital Verda d'Europa i permeti que milers de ciutadans i ciutadanes es posin #EnLaSevaPell, lema que aquest any defineix al Festival, perquè junts ens posem en les situacions que uns altres (persones i animals) viuen diàriament”, reflexiona Jaume Gil, Director del FICMA, agregant que “en aquesta 24 edició es projectaran 140 films amb el més actual i rellevant del cinema mundial ambiental i ecològic, de filmografies tan diverses en les seves diferents seccions i en més de 8 sales de Barcelona.” 

La Secció Oficial, representada per 47 produccions en les seves diferents categories, podrà veure's als Cinemes Girona, Cinemes Zumzeig i a les Universitats com Pompeu Fabra, de Barcelona i Blanquerna i, durant els dies 3, 10, 17 i 24 de novembre, el FICMA també realitzarà projeccions en el Museu del Gas de Sabadell.

EL FICMA PORTA EL CINEMA AMBIENTAL A LES ESCOLES
En la setmana que s'inicia la 23º edició del FiCMA, el Festival posarà a la disposició de totes les escoles del país varis programes educatius formats per curtmetratges i documentals curts perquè puguin ser projectats dins de l'àmbit educatiu, com una eina més d'estudi, debat i entreteniment.

Seleccionem acuradament cadascuna de les projeccions intentant que aquestes no durin més de 20 minuts, amb l'objectiu que puguin ser projectats en qualsevol moment de la classe i disposar de temps per debatre, parlar i aprofundir sobre el que s'ha vist. Aquests programes són de caràcter gratuït i estaran disponibles durant tot el curs escolar.
Per poder disposar d'aquests programes només cal emplenar una fitxa d'inscripció per escola o centre educatiu. Per a més informació consulteu la web del FICMA.

FICMARKET, el 1er. mercat mundial d'audiovisual ambiental
El FICMA és, a més de llançadora de nous valors i talents, un gran espai d'oferta per a les distribuïdores i televisions de tot el món; moltes d'elles es donaran cita per captar i adquirir el més actual i nou de l'audiovisual ambiental mundial que es dóna cita en el FICMA.

El FICMARKET, dirigit per Carolina Gómez, és un pont entre els productors i autors amb la indústria audiovisual, finestra que s'obre al llarg del Festival però que a diferència d'altres mercats de cinema, es mantindrà viu els 365 dies de l'any. Plataformes com National Geographic, la televisió alemanya ZDF, distribuïdores especialitzades en cinema ambiental com Green Planet Films dels EUA, han confirmat, entre moltes altres nacionals i internacionals, la seva participació. Beca WWF - FICMA Per segon any consecutiu, la ong internacional WWF i el FICMA, sumen sinergies creant la Beca WWF - FICMA per incentivar la producció audiovisual ambiental, atorgant una beca de 2000€ al Projecte Guanyador, perquè realitzi un curtmetratge que destaqui valors de sensibilització i conscienciació ambiental. Durant la cerimònia de cloenda es projectarà el curtmetratge guanyador de l'edició anterior: “Macronesia” de la realitzadora canària Dácil Díaz. Amb el Patrocini d'Obra Social la Caixa i d’ Ecoembes, i la col·laboració especial d'entitats com Catalunya Films Festivals, El Periódico, la Fundació Franz Weber, Sercotel i Agbar, el Festival lliura els seus màxims guardons, els Sols d'Or, en una Cerimònia de Clausura, conduïda per la presentadora Cori Calero i l'actriu Mabel Martí, el 9 de novembre a les 20hs en Cosmocaixa, reunint per primera vegada a tres generacions de ambientalistas: Unai, Tippi Degreè i Carol Buckley.

Per a més informació sobre les pel·lícules i els horaris consulteu la web del FICMA!
 
Més, sobre...: ficma , festival , cinema , ambiental
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies