Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

La XCT i Arrèlia.cat presents al I Fòrum d'Ecoturisme, Natura i Sostenibilitat

Dimarts 31 Octubre 2017 - 11:32

La XCT va participar a la Taula Rodona "Com gaudim dels espais naturals sense posar-los en risc? Reptes i eines" moderada per Francesc Mauri
El passat 18 i 19 d'octubre, prop de 200 professionals del sector de l’ecoturisme de Catalunya es van donar cita a Can Trona, a la Vall d'en Bas, per celebrar el I Fòrum ENS, Ecoturisme, Natura i Sostenibilitat.

Coincidint amb l’Any Internacional del Turisme Sostenible pel Desenvolupament, la Generalitat de Catalunya, a través de la seva Taula d'Ecoturisme, va convocar el sector públic i privat a unes jornades de reflexió i treball en xarxa envers els principals reptes del sector de l'ecoturisme. El Fòrum va comptar amb més de 35 ponents per debatre sobre les tendències internacionals del turisme de natura, la perspectiva de l’usuari i els espais de treball amb xarxa. També va comptar amb sessions participatives i sortides de camp per la Garrotxa.

La XCT, representada per Sandra Carrera, va participar a la Taula Rodona "Com gaudim dels espais naturals sense posar-los en risc? Reptes i eines", juntament amb Josep Enric Llebot, President del Parc Nacional Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, Eli Bonfill, Codirectora de Plàncton Diving, i Ramon Espinach, Cap d'Oficina Tècnica de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona.

La Taula Rodona, moderada per el meteoròleg Francesc Mauri, va permetre debatre sobre com posar en valor ecoturístic els espais natuals de casa nostra, tan atractius com fràgils, a partir d’exemples pràctics; com afrontar reptes com la massificació, o la compatibilitat entre conservació i gaudi; el paper i les eines de què disposen les empreses per contribuir a posar en valor aquests espais i a garantir la seva sostenibilitat; i com es vincula la custòdia del territori al sector ecoturístic.

A la tarda, la XCT va participar a la Sessió de Treball Tàndem Marketplace 2017, sobre projectes de col·laboració entre empreses i entitats, dinamitzada per el Club Emas i el Departament de Territori i Sostenibilitat.

Durant la nostra participació al I Fòrum ENS van sorgir moltes idees i propostes, i vam poder fer bons contactes, que esperem ens permetin establir futures aliances i treball en XARXA!


 

 
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies