Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

L'OVAC participa al Grup Assessor per al Voluntariat Ambiental (GAVA) del Pla Estratègic sobre educació i voluntariat ambiental als Parcs Naturals

Dijous 5 Octubre 2017 - 12:01

El GAVA té per funció assessorar i fer aportacions per definir un model de voluntariat ambientals als Espasi Naturals Protegits
La XCT-XVAC, com a coordinadors de l'Oficina de Voluntariat Ambiental de Catalunya, participa al Grup Assessor per al Voluntariat Ambiental (GAVA) del Pla Estratègic 2018-2021 per l’educació i el voluntariat ambientals als parcs naturals de Catalunya que està elaborant el Departament de Territori i Sostenibilitat. 

El Pla estratègic que s'elabora actualment, pretén trobar una visió conjunta sobre com articular la participació ciutadana en 14 parcs i espais naturals gestionats pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. Com garantir programes d'educació ambiental de qualitat, definir els perfils de professionals, o implementar un model de voluntariat adequat a la peculiaritat ambiental i social de cada espai protegit, i basat en la col·laboració estable amb entitats de voluntariat, són els reptes als quals ha de donar resposta aquest pla.

Per tant, els principals usuaris d’aquest pla són  els òrgans gestors dels 14 ENP i, en especial, els tècnics que hi treballen i que assumeixen les funcions relacionades amb l’educació i el voluntariat ambiental.

El GAVA, que té per funció assessorar i fer aportacions per definir un model de voluntariat ambientals als Espasi Naturals Protegits (ENP), està integrat per tècnics del Departament de Territori i Sostenibilitat (Servei d’Espais Naturals Protegits i Servei d’Educació Ambiental), del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies (Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària), de la Diputació de Barcelona, i del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola, el responsable d’educació ambiental del Parc natural dels Aiguamolls de l’Empordà i un representant de l’Oficina del Voluntariat Ambiental de Catalunya

A més del treball intern realitzat amb el GAVA i un Grup de Tècnics dels ENP, s'ha obert un procés de participació publica. D'una banda, s'ha habilitat un formulari de propostes en línia. De l'altra, han estat convocats de 4 tallers presencials en 4 àmbits territorials. L'objectiu és conèixer l'opinió i recollir les aportacions de tots aquells agents públics i privats que, d'una manera directa o indirecta, intervenen en les actuacions d'educació i voluntariat ambiental que tenen lloc als parcs naturals.
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies