Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

La XCT organitza una Jornada per parlar de la incorporació contracte de custòdia del territori al Codi Civil de Catalunya

Divendres 21 Juliol 2017 - 13:04

Es va celebrar el passat 4 de juliol a l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona i va ser presentada per Marta Subirà, secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat
El passat 4 de juliol es va celebra a l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB), a Barcelona, la Jornada "El contracte de custòdia del territori al Codi Civil de Catalunya". 

La presentació de l'acte va anar a càrrec de Marta Subirà, secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, i de Rosa Maria Barberà, vicedegana de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona.

Durant la Jornada, Antoni Mirambell, catedràtic de dret civil de la Universitat de Barcelona i President de la Secció d'Obligacions i contractes de la Comissió de Codificació de Catalunya, va fer un repàs del procés d'incorporació de la custòdia del territoir al Codi civil.

El Llibre sisè del Codi Civil de Catalunya, relatiu a les obligacions i els contractes i aprovat el passat febrer, regula el contracte de custòdia del territori. Aquest fet té transcendència no només pel reconeixement que suposa cap a la
custòdia del territori com a filosofia per a la conservació del nostre patrimoni natural, cultural i paisatgístic, sinó perquè és una regulació pionera a Europa i una fita important per al seu desenvolupament.

Tot seguit, Hernan Collado, advocat i col·laborador de la XCT, va parlar de les implicacions de la regulació de la custòdia del territori al Codi Civil i va mostrar altres exemples d'arreu del món. S'obre una nova etapa pel que fa al règim jurídic dels contractes de custòdia del territori, sense detriment de la resta d’opcions per a la custòdia del territori que comprèn el dret civil.

Per altra banda, Sergi Marí, coordinador de la XCT, va analitzar les oportunitats que s’obren per al desenvolupament de la custòdia del territori a nivell normatiu de cara al futur. I va fer un repàs de l'estat de la custòdia i els reptes actuals. 

Finalment, Oscar Germán Vázquez, del Col·legi de Registradors de Catalunya, i Ignacio Javier Boisán, del Col·legi de Notaris de Catalunya, van clausurar l'acte celebrant aquesta fita important per al seu desenvolupament, ja que obre una nova etapa pel que fa al règim jurídic dels contractes de custòdia del territori.
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies