Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Crònica del taller d'iniciació al SIG per a entitats ambientals

Dijous 4 Maig 2017 - 10:13

Hem publicat a la web les diapositives del taller, que us poden ajudar alhora de cartografiar els vostres acords de custòdia. 


El passat 27 d’abril vam dur a terme una sessió d’iniciació al SIG per entitats ambientals a l’Institut d’Estudis Catalans, gràcies a la col·laboració de la ICHN. El taller va comptar amb 17 participants i va constar d’una petita introducció sobre SIG i fonts de dades de cartografia, i d’una part pràctica on es van desenvolupar tècniques que poden ser útils en el dia a dia de les entitats ambientals. La part pràctica es va dur a terme amb el programa lliure i gratuït QGIS.

Els assistents van digitalitzar un acord fictici i importar informació de full de càlcul, així com diversos anàlisis senzills de combinació de capes, càlcul d’àrees o captura d’informació d’altres capes per coincidència espacial. L’alt interès per l’activitat (ràpidament vam arribar al nombre màxim d’inscrits) i les bones valoracions dels assistents ens fan estar satisfets de l’activitat i demostren el creixent interès de les entitats ambientals per les eines SIG.

La presentació de diapositives utilitzada durant el curs, amb instruccions pas a pas precises i molt gràfiques ja està disponible al nostre web per si pot ser del vostre interès. Us podeu descarregar la presentació a través del Centre de Recursos de la web de la XCT.


Aquest taller ha estat possible gràcies a la subvenció rebuda destinada a incentivar la contractació en pràctiques de persones joves beneficiàries del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya. 

Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies