Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

La XCT participa a la reunió de la Comissió Seguiment TSAcat de presentació del Pla d'Acció 2017

Dijous 2 Març 2017 - 13:47

El Pla de Suport TSAcat té per objectiu principal enfortir el tercer sector ambiental català
La XCT va participar al passat 9 de febrer a la reunió de la Comissió de Seguiment del Pla de Suport al Tercer Sector Ambiental (TSAcat).

Durant la reunió, el Director General de Polítiques Ambientals, Ferran Miralles, va presentar el Pla d'Acció per el 2017, que preveu, entre d'altres accions: 2a Setmana de la Natura, Campanya #josócdonantambiental, participació en l'elaboració de l'Estratègia Catalana de la Biodiversitat i el Patrimoni Natural 2017-2030, etc.

El Director General va anunciar la previsió en els pressupostos 2017 de la Generalitat de Catalunya de la creació de dos fons públics: un destinat a biodiversitat i un destinat a canvi climàtic. Ambdós fons seran dotats a partir d'impostos d'hidrocarburs, i poden significar una dotació econòmica important.

Durant la reunió també es va presentar, per part de la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària, la proposta d’Avantprojecte de Llei de Foment de l'Associacionisme. Es va debatre amb els representants de la Comissió de Seguiment TSAcat diversos aspectes rellevants: àmbit d'aplicació, promoció, reconeixement institucional, etc.

El Departament de Territori i Sostenibilitat, en el seu objectiu de promoure, consolidar i enfortir el tercer sector ambiental va crear el 2011 el primer Pla de Suport al Tercer Sector Ambiental de Catalunya. Actualment, hi ha vigent el segon Pla de Suport TSAcat 2015-2018

 
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Últimes Notícies