Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Projecció Europea i Internacional de la XCT

Dijous 2 Febrer 2017 - 16:07

Durant la reunió es va parlar de la projecció internacional de la custòdia del territori que s'aplica a Catalunya.
 

El passat 23 de gener, el conseller Raül Romeva, responsable del Departament d’Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència, acompanyat d’Arnau Queralt, director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de la Generalitat, es van reunir amb la XCT per tractar de la projecció exterior de la custòdia del territori que es practica a Catalunya. Per part de la XCT hi van assistir el president, Marc Vilahur, el secretari, Jofre Rodrigo, i el coordinador, Sergi Marí.La XCT ha exposat que el model de custòdia del territori que la XCT ha impulsat a Catalunya desperta interès fora del país, especialment per la gran diversitat d’entitats cíviques que la practiquen, així com per la capacitat de la custòdia per concertar objectius i accions amb les polítiques públiques de conservació. En el Primer Congrés Europeu de la  Custòdia del Territori, que la XCT va organitzar a Barcelona el Novembre de 2014, gràcies al projecte LandLife finançat pel programa LIFE, el representant de la Comissió Europea, Angelo Salsi, ja va expressar clarament que la custòdia del territori es desvela com a una eina clau per millorar la gestió de la Xarxa Natura 2000, la xarxa d’espais protegits més gran del món, promoguda per la UE.

Actualment la XCT està participant, juntament amb altres entitats i xarxes, en la creació d’una veritable xarxa europea de custòdia del territori i conservació privada, i ja participa des de fa uns anys a la ILCN (International Land Conservation Network). El Conseller Romeva es va mostrar molt interessat en el projecte de la XCT d’organitzar una nova trobada europea i internacional de custòdia del territori, que podria fer-se a Catalunya a la tardor de 2017.
 
 
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies