Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Com garantir els acords de custòdia del territori a llarg termini

Divendres 13 Gener 2017 - 15:04

Crònica de la Jornada celebrada el passat 16 de desembre
A la jornada, organitzada en col·laboració amb el FRECT i a on van participar més de 20 persones, es van presentar i debatre els resultats preliminars del projecte "Compromiso de la custodia del territorio: cómo garantizar el cumplimiento de los acuerdos a largo plazo", finançat per Fundación Biodiversidad. A més, va permetre un diàleg molt positiu entre  diferents persones vinculades a la custòdia del territori, ja sigui a través d’entitats de custòdia, l’administració, xarxes, etc. sobre els aspectes claus del projecte.

En primer lloc es van presentar els punts bàsics per introduir la custòdia del territori als estatuts de les entitats, tant d’associacions com fundacions. En segon lloc es va presentar el concepte de conflicte d’interès i els possibles motius de conflictes tant en la gestió de les entitats de custòdia com en la gestió de projectes de custòdia, així com el procediment bàsic que les entitats poden seguir per a la gestió dels possibles conflictes d’interessos que els puguin sorgir. En tercer lloc es va presentar un estudi amb les bases per a un sistema de registre i/o acreditació de custòdia del territori. Finalment, a través d’una dinàmica participativa es van identificar les debilitats, fortaleses, amenaces i oportunitats de 3 models per a l’aplicació d’un sistema d’acreditació de la custòdia del territori basat en les Bones Pràctiques en custòdia del territori: aplicació voluntari, un sistema participatiu d’acreditació, i un acreditació mitjançant una entitat independent.

Tots els resultats de la Jornada s’integraran en els documents finals del projecte, que estaran disponibles en breu. En aquest sentit, els dos primers blocs s’introduiran a la Guia de Bones Pràctiques en custòdia del territori, que estem desenvolupant des de la XCT des de 2013, i s’han elaborat  tant per aplicar-los en l’àmbit català com en l’estatal, tenint en compte diferències de legislacions, per exemple.
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies