Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Obert el període per declarar les donacions a entitats ambientals i de custòdia del territori rebudes durant el 2016 i deduïbles de l'IRPF

Dijous 12 Gener 2017 - 16:09

Les persones físiques que hagin realitzat una donació a associacions inscrites en el Registre mencionat, tenen dret a una deducció del 15% de la donació a la quota de l'IRPF.
 

Com cada any per aquestes dates, l'Agència Tributària de Catalunya (ATC) ha fet difusió d’una carta dirigida a les entitats que estiguin inscrites en el cens d’entitats ambientals vinculades a l’ecologia i a la protecció i millora del medi ambient del Departament de Territori i Sostenibilitat, i que hagin rebut donacions de persones físiques al seu favor durant l’exercici 2016.

Les persones físiques que hagin realitzat una donació a associacions inscrites en el Registre mencionat, tenen dret a una deducció del 15% de la donació a la quota de l'IRPF ( en aplicació de l'article 34 de la Llei 16/2008, de mesures fiscals i financeres). Els donants han de tenir la seva residencia a Catalunya i l'import de la deducció té com a màxim el 5% de la quota íntegra autonòmica.

La carta informa que el període per presentar a l’Agència tributària (a través del Model 993) les donacions rebudes durant el 2016, va de l’1 al 20 de gener de 2017. Consisteix en una relació de les persones físiques que han efectuat donatius durant el 2016, amb la indicació de les quantitats donades per cadascuna d’aquestes persones. Cal ressaltar la importància de respectar el format Excel i les indicacions que figuren en el model corresponent durant el procés d’introducció de les dades de la vostra entitat . Trobareu els formularis a:

http://etributs.gencat.cat/ca/programes_d_ajuda_models_i_formularis/formularis/deduccions_autonomiques

Per a conèixer el procediment i les especificacions tècniques, la carta et deriva al portal www.e-tributs.cat i facilita una adreça de correu electrònic, model993@atc.cat.

Per l’imminent termini, us informem a totes aquelles associacions i fundacions membres registrades en el cens d’entitats ambientals, per tal que faciliteu a l'ATC la documentació necessària per a que els vostres donants ( persones físiques), es puguin deduir les quantitats pertinents en la seva declaració de l’exercici 2016.
 
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies