Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Crònica de la Jornada tècnica "Com incrementar la qualitat en la producció d'aliments"

Divendres 2 Desembre 2016 - 15:35

La jornada va ser organitzada pel Grup de Treball de Custòdia Agrària de la XCT.
 
Un dels reptes més importants que afronta el món és produir la suficient quantitat d’aliments per abastir el creixent nombre de persones que hi haurà al món al llarg dels propers anys. Val a dir, però, que la qualitat d’aquests aliments és tan o més important que la quantitat, ja que amb determinades estratègies productives i una bona redistribució es pot aconseguir optimitzar l’alimentació humana amb menys recursos.

L’objectiu d’aquesta sessió va ser esvair els dubtes que pot ocasionar l’aplicació de la normativa així com mostrar exemples i bones pràctiques lligades a la custòdia del territori a través de les quals es pot aconseguir una doble funció, complir amb el marc legal i fer un pas més per assolir una conservació i gestió actives dels hàbitats agraris del país.

Per assolir-ho es va seguir el següent programa: a les 9:30 els participants es van trobar a la finca de can Feliuà, es va realitzar un torn de presentacions i, posteriorment, es va procedir a realitzar la sessió teòrica on es van desgranar els conceptes del cultiu d’hortícoles de major qualitat nutricional. Un cop finalitzada un tast a cegues de diverses varietats de verdures de varietats locals produïdes en ecològic respecte de varietats millorades produïdes en convencional. En concret es va comprar: Escarola, col, enciam, moniato, bleda i poma.

La jornada formava part del Pla Anual de Transferència Tecnològica 2016 del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya.

 
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies