Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

El GOB Mallorca, el Govern Balear i Endesa signen un acord de custòdia del territori

Dijous 6 Octubre 2016 - 11:50

L'associació ecologista gestionarà una finca de més de 29 hectàrees, propietat de l’elèctrica, situada al parc natural de s’Albufera de Mallorca.
 
Text i imatges > Web Més per Mallorca

La conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Endesa i el GOB Mallorca han signat avui un acord de custòdia del territori a tres bandes perquè l’associació ecologista gestioni una finca de més de 29 hectàrees, propietat de l’elèctrica, situada al parc natural de s’Albufera de Mallorca, al quadrant occidental. El terreny forma part de la zona humida i està ocupat per canyissars alts i espessos, solcats per antigues sèquies i canals, així com petites llacunes.

La vocació d’aquests terrenys és essencialment conservacionista, tant pels valors mediambientals com pel fet de trobar-se situats dins el Parc Natural de l’Albufera de Mallorca i dins una zona humida d’importància internacional, reconeguda per la Convenció de Ramsar. Segons Vidal, “ és un exemple d’una forma diferent de gestionar el territori, una manera de posar en acord, una entitat privada, que és Endesa, una entitat ecologista com és el Gob i l’administració pública que gestiona un parc natural protegit”. Quan parlem de custòdia del territori, volem dir, protegir, cuidar, guardar entre tots. Sumar els esforços tant de l’administració, que té els recursos en aquest espai i que té una normativa, que té una capacitat de gestió a un espai emblemàtic, la propietat privada que col·labora aportant aquestes terres i el Gob com entitat, que col·laborarà difonent aquets valors, cuidant-la, fent educació ambiental e investigació”.

Aquesta vocació requereix d’una gestió encaminada cap a la salvaguarda i millora de l’estat de conservació dels hàbitats i espècies presents. Per aquest motiu, la firma d’aquest acord, possibilita una gestió conservacionista que requereix d’un seguiment i una investigació dels valors naturals de la zona, a la vegada que és compatible amb un ús públic moderat de tipus naturalístic, del mateix estil que el que és practicat actualment a les finques públiques del propi Parc Natural de l’Albufera de Mallorca.
 
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Últimes Notícies