Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

La XCT presenta el projecte Agreements for Life a la convocatòria LIFE 2016 conjuntament amb 5 entitats de custòdia i la UVic

Dijous 6 Octubre 2016 - 11:34

L'objectiu del projecte és millorar l'estat de conservació d'hàbitats d'interès comunitari en espais de la Xarxa Natura 2000 de Catalunya i Menorca aplicant eines de custòdia
 
La XCT ha presentat el passat 15 de setembre un projecte LIFE de Natura i Biodiversitat. El consorci està format per la pròpia XCT, com a coordinadora, i AccioNatura, GOB Menorca, Grup Natura Freixe, Paisatges Vius, Trenca i la Universitat de Vic, com a socis. 

El projecte, amb una durada de 5 anys, preveu actuar en 5.800 ha de 51 finques de custòdia, de les quals 4.400 ha estàn dins de 48 Hàbitats d'Interès Comunitari (9 de prioritaris) de 23 espais Xarxa Natura 2000 de Catalunya i Menorca. 

Es preveu actuar en hàbitats estèpics, d'aigua dolça, boscos, matollars, pastures, etc. I entre els objectius específics del projecte, destaquen:

- Consolidar l'ús de la custòdia com a eina de conservació i gestió de la Xarxa Natura 2000 a llarg termini, i aumentar la superfície en Xarxa Natura 2000 gestionada a través de la custòdia. 
- Desenvolupar i aplicar indicadors específics per evaluar l'impacte de la custòdia com a eina per a la convservació a llarg termini i de la gestió de terres de propietat privada i pública. 
- Obtenir resultats replicables i transferibles a altres àrees (regional, nacional, europeu i mundial).

El projecte, que té un pressupost de 4.700.000 euros, i compta amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat, ja va ser presentat a l'anterior convocatòria LIFE 2015. Però malauradament, i malgrat rebre una bona puntuació, no va resultar guanyador.

Aquest projecte permetria fer un pas important en la consolidació de la custòdia i la seva efectivitat en la conservació d'espais prioritaris. 
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies