Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

La 3a Trobada de propietaris de custòdia va reunir propietaris que desenvolupen accions de gestió responsable a les seves finques

Dilluns 19 Setembre 2016 - 16:07

Es va celebrar al Pla de l'Orri, seu de la Fundació Miranda, al bell mig de la Serra del Catllaràs 
El dissabte 17 de setembre es va celebrar la 3a edició de la Trobada de propietaris de custòdia del territori a la seu de la Fundació Miranda al bell mig de la Serra del Catllaràs.

Després d'una excursió en 4x4 des de Sant Julià de Cerdanyola, guiats per en Maurici Biosca, propietari de la finca, vam arribar al magnífic espai del Pla de l'Orri, seu de la Fundació Projecte Miranda

Amb una assistència de més de 25 persones, la 3a Trobada de propietaris de custòdia va transcorrer en un ambient acollidor i molt proper, on propietaris de finques privades (alguns amb acords de custòdia i altres sense) van poder conèixer i compartir experiències d'altres propietaris de Catalunya que desenvolupen accions de conservació i millora de la biodiversitat en les seves finques.

Va inaugurar la jornada Montse Barniol, DG de Forests de la Generalitat de Catalunya, que va fer menció a la importància i el potencial de treballar de manera conjunta entre administració pública i societat civil. La va acompanyar Marc Vilahur, president de la XCT, que va encoratjar als propietaris a treballar en favor de la biodiversitat, i va recordar que la XCT està al seu costat per acompanyar-los en aquest camí.

Tot seguit, Rosa Galindo, propietària de la finca, i fundadora del Projecte Miranda, va explicar com desenvolupen una important tasca social i ambiental, amb l'ajut de cavalls procedents de maltractament o abandonament, posant en valor la seva capacitat terapèutica i de recuperació de pastures. 

La seva intervenció va donar pas a una taula rodona formada per tres propietaris privats que van exposar de manera detallada aquelles actuacions desenvolupades en les seves finques per afavorir la biodiversitat. Marta Carola, va mostrar com a la finca de Baussitges desenvolupen una activitat econòmica rural vinculada a la cria i recuperació de la vaca de l'Albera compatible amb la conservació del paisatge i els valors naturals de la finca. Leandre Pahissa va explicar com treballen a Mas de Vicenç per afavorir la supervivència, el manteniment i el reviscolament de la flora i fauna mediterrània, gràcies a un treball molt estret amb el voluntariat i en col·laboració amb diversos centres d'estudis. I en tercer lloc, Beatriu Tenas va exposar els passos que ha seguit, de la mà amb l'entitat de custòdia Paisatges Vius, a la finca d'alta muntanya els Plaus, on treballen per la preservació dels seus valors naturals més destacats (principalment pastures i prats de dall).

 

Finalment, els assistents vam visitar la finca del Projecte Miranda, un espai amb un alt interès natural i un gran compromís amb la natura. Durant la visita Maurici Biosca ens va explicar com gestionen la finca del Pla de l'Orri, on acullen 50 cavalls pasturant en ramat tot l’any en més de 1.500 hectàries, millorant el territori i ajudant a les persones.

Durant la visita Jaume Hidalgo, d'AccioNatura, va exposar breument el projecte Selvans de conservació de boscos madurs i santuaris forestals i la configuració d'una xarxa d’itineraris forestals terapèutics.

La jornada va concloure amb un dinar extraordinari amb productes de la finca del Pla de l'Orri, de proximitat i ecològics.

Aquí trobareu imatges amb alguns dels moment de la jornada!
 
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies