Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

La XCT segueix compromesa amb l’economia solidària

Dimecres 7 Setembre 2016 - 10:10

Hem realitzat el balanç social de la Xarxa d'Economia Solidària, aconseguint el segell de qualitat.
 

La Xarxa de Custòdia del Territori, “ensenya el cor” un any més, realitzant el balanç social de la Xarxa d'Economia Solidària i aconseguint el segell de qualitat. És una forma de rendir comptes i mesurar l’impacte de l’economia social i solidària, per tal d’assolir un sistema econòmic més just, democràtic i sostenible, valors molt necessaris d’enfortir en els temps que estem vivint.

El balanç social avalua de forma sistemàtica, objectiva i periòdica sis grans característiques de tota empresa o entitat que vulgui ser socialment responsable: la democràcia, la igualtat, el compromís ambiental, el compromís social, la qualitat laboral i la qualitat professional.

 Aquest any la XES ( Xarxa d’Economia Solidària) ha renovat l’eina informàtica i incorporat noves funcions per tal de fer-ne mes fàcil el seu ús i el resultat ha estat positiu ja que 105 organitzacions han fet el balanç ( increment del 45% respecte l’any anterior). Hi ha dues modalitats possibles: complerta o versió bàsica del Balanç Social; totes, apareixen al catàleg de mercat social de la XES ampliant el ventall de productes i serveis que es poden consumir en l’àmbit de l’ESS ( Economia Social Solidària)  i a l’informe del mercat social català (http://mercatsocial.xes.cat/ca/pdf-estat-mercat/).

La presentació de l’informe de mercat social es farà a la Fira d’Economia Solidària  els dies 21, 22 i 23 d’octubre al recinte Fabra i Coats del barri de Sant Andreu (Barcelona). El programa i  les activitats de la fira d’enguany giraran al voltant de l’economia social i el territori. Una altra novetat és que s’ampliarà l’espai per donar cabuda a més expositors dedicats a la venda de productes agroecològics.

Us animem a participar-hi i a seguir enfortint el sector, fem economia solidaria a Catalunya!

 
Més, sobre...: xes , economia solidaria , balans social
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies