Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Altres veus, altres àmbits

Dijous 9 Juny 2016 - 10:40

   
Aquest dimarts hem recollit un BEST LIFE PROJECT AWARD. Això vol dir que de tots els projectes LIFE Natura acabats en 2015, el nostre ha estat un dels cinc millors. El LandLife va ser liderat per la XCT i dut a terme per un consorci format amb Legambiente Lombardia, Eurosite, Prysma i el Conservatoire des Espaces Naturels de Languedoc-Roussillon. Es va dedicar, amb un èxit reconegut, com es veu, a la promoció i comunicació de la custòdia del territori a la UE. Aquest premi ens el van lliurar en el marc de la Greenweek que organitza cada any la CE a Brussel·les per aquestes dates, i que enguany ha estat dedicada temàticament a les inversions verdes. O sigui, un dia i mig de ponències de caire financer i empresarial: transferència de tecnològies netes, mercats financers de la biodiversitat, finançament de l'economia circular... Americanes i corbates. Ens hi trobem estranys entre aquestes veus. M'heu d'entendre, no ho vull menysprear. Però hem de reconèixer que no és el nostre ambient habitual.

Els de la conservació de la natura no hem arribat a moure'ns en aquests àmbits, entre aquestes veus. Nosaltres no venem gaires coses, no invertim en grans negocis. I tanmateix crec que no hauríem de renunciar-hi, que no hem de deixar aquestes eines tan potents en mans del món empresarial. El tercer sector podem fer certes coses molt millor que el primer i que el segon. Però hem de donar certs passos i fer certes apostes. Voler ser tercer "sector" té, per a mi, aquest significat. Ecoturisme, agroecologia, gestió forestal i de pesca responsable... Els de la custòdia hem de construir aliances sòlides amb agents productius d'aquests àmbits. Hem de fer salts d'escala si volem contribuir a canviar les coses. No cal que aquí esmenti la urgència. El rellotge del canvi climàtic va fent tic tac. Jo tinc els meus dubtes que totes aquestes altres veus empresarials de la Greeenweek 2016 suposin un canvi de model en la mesura que necessitem. Però el tercer sector ambiental no s'ha d'aturar a criticar. Si ho fa, ho ha de fer en marxa, ja que ha vingut sobretot a aplicar les seves pròpies iniciatives: i calen aliances amb altres veus, en altres àmbits. I ja que parlem d'aliances: a la Setmana de la Natura la XCT i la XVAC hem mostrat que junts no sumem sinó que podem multiplicar.
 
Sergi Marí
Coordinador de la XCT
 
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies