Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

50 fonts, 50 amors!

Dijous 5 Maig 2016 - 16:08

  
Així recita el poema que acompanya la font dels enamorats, ubicada a la sortida d’Aiguafreda en direcció a  Vic, i a peu de la riera de Martinet.

La parella enamorada
que els plau anar acostats
per ells la font més preuada
és la Font dels Enamorats.

 
Aquesta font ha estat sempre una referència en la meva infància. Al costat de la font d’en Vinyes i d’altres situades a la falda del Montseny, durant les meves estades estiuenques a Aiguafreda, les fonts van forjar part dels meus records.
Font de vida, origen de frescor, símbol de comunió, les fonts són un punt de trobada social important! I perquè no dir-ho... d’amor!
D’amor envers la natura que alberga l’aigua que brolla, amor envers les persones amb qui comparteixes aquell instant màgic en que sents la frescor recorrent les teves venes i et retrobes amb la teva essència més pura.
És des d’aquesta mirada cultural, emocional i d’identitat que, des de la Setmana de la Natura, amb la campanya “Recuperem 50 fonts!” animem a entitats, centres excursionistes, associacions de veïns, i qualsevol persona interessada, a retrobar-se al voltant d’una font per fer-hi accions de millora i recuperació.
Accions que ens permetin tornar a gaudir d’aquest espai, que cal tenir-ho en compte, és un important ecosistema aquàtic d’aigua dolça. Un ecosistema viu... amb una fauna, una flora i un paisatge associat!
Tal i com ens recorden des de la iniciativa 1000punts.cat, en les seves 10 recomanacions per afavorir la biodiversitat a la font, el flux d’aigua continuat crea prou humitat per l‛establiment d’algunes comunitats vegetals com molses o algunes algues. Alhora són un punt de trobada, si la font s’acompanya d’una bassa, d’amfibis com salamandres, gripaus, granotes o tritons, i també altres invertebrats aquàtics com libèl•lules i espiadimonis.
Així doncs, durant la Setmana de la Natura et proposem que siguis protagonista de la teva pròpia història d’amor amb la natura, que triïs una font i et sumis a “Recuperem 50 fonts!”.

La salut de la natura depèn de tu! Participa a la #setmananatura i viu la Terra!
 
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies