Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Revisió del POUM de Vic

Dimecres 4 Maig 2016 - 16:14

L’ajuntament de Vic està realitzant un procés de revisió del seu POUM, i en aquests moments està en fase de participació
Des de la xct vam ser presents a la jornada de participació referent a l’entorn natural per posar èmfasi en les oportunitats que la custòdia del territori ofereix en aquest sentit i les possibilitats d’incorporar criteris en aquests sentit al POUM, tenint en compte que l’ajuntament ja gestiona part del seu medi natural amb acords de custòdia.

La jornada va comptar amb la presència de Ferran Miralles, director general de Polítiques Ambientals. Va destacar la importància de pensar bé com i amb quins criteris es planifica el territori per aconseguir que sigui com volem en el futur, enfront de deixar-se portar per l’estat i usos actuals i anar-los reproduint. Amb l’últim correm el perill de sempre premiar amb desenvolupament terrenys amb baix valor que no han estat ben gestionats, però en canvi deixar amb poques possibilitats aquells que els seus propietaris han gestionat de manera que tenen un alt valor ambiental. La custòdia del territori es presenta com una oportunitat en aquest sentit, per ajudar a posar en valor la importància d’aquests terrenys, i la necessitat de recuperar-ne d’altres, i trencar certes inèrcies que es produeixen en el planejament.

La custòdia del territori es pot incloure al planejament urbà i supramunicipal, com una eina per aconseguir els seus objectius de gestió del sòl, especialment el no urbanitzable. Per a més informació us podeu descarregar dos documents que parlen de criteris per incloure la custòdia del territori en el planejament urbà, i en el planejament supramunicipal.
 
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies