Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Ja està disponible el 4t informe d'iniciatives de custòdia del territori a Espanya

Dimarts 9 Febrer 2016 - 16:25

La Fundación Biodiversidad ha publicat el 4t informe d'iniciatives de custòdia del territori a l'estat espanyol, un cens que va començar el 2008 i que té com a objectiu recollir l'estat actual i l'evolució de totes les iniciatives de custòdia presents fins el moment.
Segons l' inventari d'iniciatives de CT a Espanya 2015 dut a terme per la Fundación Biodiversidad, la custòdia segueix creixent tant en superfície com en entitats i nombre d'acords establerts. La superfície terrestre total dedicada a la custòdia del territori a Espanya és, el 2015, de 550.987,05 ha, el qual suposa un increment d'unes 120.000 ha, equivalents a un augment del 28% respecte el 2013, pel què el creixement es manté ininterrompudament des dels primers inventaris.

El 2015 el nombre d'entitats de custòdia també ha experimentat un notable increment respecte el 2013, arribant a contabilitzar un total de 216 entitats, en front les 188 incloses en el darrer inventari, fet que suposa un increment del 15% respecte 2013.

L'evolució del nombre d'acords reflecteix, novament, el desenvolupament important de la custòdia del territori a l'estat espanyol. L'inventari recull 2.686 acords repartits per tot el territori espanyol, el qual suposa un increment de 696 acords respecte les xifres de 2013 (1.990 acords). Això, suposa un augment al voltant del 25% en el nombre d'acords. Així mateix, destaca l'increment en el nombre d'acords a les comunitats autònomes de Catalunya, Andalusia, País Basc i València.

Segons l'inventari d'acords de custòdia a Catalunya (2015), el nombre d'acords a Catalunya van incrementar un 25% (+210 acords) respecte el 2012, així com també va augmentar la superfície custodiada i el nombre d'entitats de custòdia. Podeu consultar l'informe complet en el següent enllaç: http://www.xct.cat/mm/file/cdt/vi_inventari_15_def_lq.pdf
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies