Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Santa Coloma de Farners aprova l'afectació del 0,5% de l'IBI al patrimoni natural del municipi

Dilluns 8 Febrer 2016 - 15:28

L’Ajuntament de Santa Coloma en el seu primer ple anual, celebrat el dia 26 de Gener a les 20h., ha aprovat l’afectació permanent del 0,5% de l’Impost de Bens Immobles destinada a la protecció de la fauna la flora i el paisatge natural.
La mesura, similar a la que va aprovar el 2014 l’Ajuntament de Maçanet de la Selva, pretén enfortir el compliment dels compromisos establerts per el Pla d’Acció Local per la Sostenibilitat de l’Agenda 21 Local i alhora centrar-se en el reconeixement i millora de la riquesa natural del municipi, com són la fauna, la flora, el paisatge i els serveis ecosistèmics.

És important remarcar la importància que Santa Coloma de Farners es troba al límit de l’EIN de les Guilleries, l’EIN del Montseny i la XN2000 dels Estanys de Sils, on el connector principal d’aquests tres espais és la riera de Santa Coloma i els seus afluents, que ocupen més de 20 km lineals del municipi i ni un sol metre es troba sota cap tipus de reconeixement ni gestió en favor de la seva riquesa biològica.

Per tant, l’existència d’espais naturals d’interès no lligats pròpiament a cursos fluvials i sense protecció específica representen un objectiu clar per aquesta mesura.

Així mateix, la present iniciativa vol enfortir el desenvolupament de la conservació del medi natural mitjançant la custòdia del territori, és a dir, amb la col·laboració dels titulars i gestors del territori, per a una gestió sostenible a llarg termini.

Amb la creació de la regidoria de Medi Natural, creada el passat mes de Maig, el conveni amb la Fundació Emys i l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners demostra la seva intenció clara de virar cap a una major i millor gestió i coneixement del patrimoni natural del municipi per a un futur més sostenible.
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies