Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

WEB DEL MES: 1.000 punts d'aigua

Dijous 5 Maig 2016 - 17:02

1.000 Punts d'Aigua és un projecte col·laboratiu i de ciència ciutadana que pretén donar valor i visibilitat als petits punts d’aigua que tenim repartits pel territori i millorar el seu estat de conservació.
1.000 Punts d'Aigua és un projecte col·laboratiu i de ciència ciutadana que pretén:
1- Donar valor i visibilitat als petits punts d’aigua que tenim repartits pel territori i
2- Millorar el seu estat de conservació, tant per la biodiversitat com per la societat.

És col·laboratiu perquè diverses entitats i col·lectius participen per assolir uns objectius comuns a diferents zones del país. És de ciència ciutadana perquè es nodreix de la informació que aporten, de manera voluntària i desinteressada, persones interessades en participar.

Per assolir els objectius es duran a terme les següents tasques:
INVENTARI: Es farà un Inventari dels punts d’aigua de Catalunya de manera participativa, on tothom pugui entrar la bassa, el dipòsit, l’estany o l’abeurador que té al costat de casa.
SEGUIMENT: Es dissenyaran un programa de seguiment d’indicadors que, també amb dades de voluntaris, permetrà veure si hi ha canvis en el punt d’aigua.
CONSERVACIÓ:  Es duran a terme accions de conservació a través dels propietaris o de les entitats col·laboradores amb l'objectiu de millorar els punts d’aigua.
RECONEIXEMENT: Els punts millor conservats rebran un distintiu de qualitat i passaran a ser un dels 1.000 Punts d'Aigua!

Tothom pot participar en la iniciativa 1.000 Punts d'Aigua: persones, entitats, escoles, empreses... Només cal que registreu els vostres punts d'aigua, en feu un seguiment i contribuïu a conservar aquests espais tant preuats!

A la pàgina web: www.1000punts.cat trobareu totes els formes de participació al projecte! També hi podreu trobar guies i manuals de conservació per aplicar bones pràtiques a l'hora de dur a terme les vostres actuacions de conservació. Així mateix, s'ha creat un projecte eductiu per a les escoles entorn el projecte 1000punts d'aigua, on també s'ha editat un llibre infantil perquè els més petits també puguin descobrir els secrets que amaguen aquests ecosistemes. 

Més, sobre...: 1000 punts d'aigua
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies