Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

La Fundació Catalana de l'Esplai ha dut a terme un programa educatiu amb projectes de custòdia

Dilluns 9 Novembre 2015 - 11:17

La Fundació Catalana de l'Esplai ha dut a terme durant el mes d'octubre el programa educatiu "Gestió Forestal de la Finca La Rectoria de la Selva", una proposta didàctica que contempla els projectes de custòdia que es desenvolupen a les instal·lacions de l'entitat i en aquelles en les que es té un marc de col·laboració de custòdia amb els propietaris.
El projecte consisteix en un conjunt d’activitats, sortides, jornades lúdiques i educatives, adreçades als joves de les entitats de la Federació Catalana de l’Esplai d’entre 12 i 18 anys. Amb un format d’Aprenentatge-Servei, els joves coneixen i aprenen tot el que es vincula al valor patrimonial dels prats de pastura, a l’aprofitament forestal dels boscos, la seva biodiversitat i les accions socials i ambientals que afavoreixen la conservació i recuperació d’aquets hàbitat fonamental per la gestió dels ambients dels Solsonès.

Aquest any el projecte es va desenvolupar durant dos caps de setmana del mes d’octubre amb diversos grups de joves dels Esplais de la Federació, a la casa de la Rectoria de la Selva. La primera activitat es va desenvolupar el cap de setmana del 17 i 18 d'octubre i va comptar amb la participació de 60 joves que van fer accions com senyalització de camins, caixes niu o trampeig de micromamífers. El segon va tenir lloc el cap de setmana del 24 i 25 d'octubre. En total, van participar més de 130 joves.

A més a més, aquest espai de trobada s'ha aprofitat per dur a terme “Explorar Catalunya … i ACCIÓ”, una proposta formativa mitjançant la qual, els grups de joves reflexionaran sobre la temàtica proposada i participaran en la creació d’espots publicitaris per difondre el paisatge natural i cultural del territori, i tutorials per fomentar bons hàbits relacionats amb l’excursionisme (salut i higiene, l’art de preparar-se una motxilla, què menar…).

Si voleu conèixer més informació sobre el projecte, podeu consultar el següent enllaç.El text ha estat extret del web de la Fundació Catalana de l'Esplai.
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies