Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Crònica de la jornada "La custòdia del territori, una eina de consens per a la gestió municipal"

Dijous 4 Desembre 2014 - 14:49

El passat 21 de novembre a Granollers, la xct va organitzar una jornada tècnica destinada explicar les oportunitats que ofereix la custòdia del territori al món local.
 
La jornada, titulada La custòdia del territori, una eina de consens per a la gestió municipal,  va comptar amb la participació d’una cinquantena d’assistents, la col·laboració de l’Ajuntament de Granollers i el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat.

La jornada va començar amb una visita tècnica a la zona agrària de Palou, on Xavi Romero i Vicenç Planas, tècnics de l’Ajuntament de Granollers varen explicar les iniciatives del municipi per preservar aquesta zona agrària i dinamitzar la producció gràcies als acords de custòdia.

Acte seguit, tres entitats del món local varen explicar la seva experiència vers la custòdia del territori. Sara Sánchez, del Consorci de l’Altra Garrotxa, va contar les mesures que pren aquest ens local per a preservar els espais oberts i com la custòdia els permet arribar a acords amb els propietaris. Seguidament, Jordi Boada, de l’Ajuntament de Vic, va il·lustrar els acords en el domini públic hidràulic per protegir les zones de ribera dels rius que discorren pel terme municipal. Finalment, Jordi Garrigós, alcalde de l'Ajuntament de Riudarenes va contar com l’ajuntament ha cedit can Moragues a una entitat de custòdia perquè se’n faci càrrec de la gestió.

La darrera part de la jornada va consistir en una explicació de la custòdia del territori i les possibilitats que ofereix aquesta i la Xarxa de Custòdia del Territori al món local, i una dinàmica participativa en què els diferents agents locals varen poder expressar les seves necessitats i prioritats respecte a l’aplicació de la custòdia del territori.

Com a conclusions de l’acte, destacar la participació significativa de representants d’organitzacions alienes a la xct i l’interès en compartir més coneixement sobre experiències de la custòdia del territori en el món local. La xct es va comprometre a convocar una propera reunió i a presentar un model del que hauria de ser la base de dades d’experiències, tot això supeditat a l’aprovació del consell de membres de la xct.

 
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies