Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Seguiment de la biodiversitat a la xarxa Espais Natura de la Fundació Catalunya - La Pedrera

Dijous 8 Maig 2014 - 19:02

Durant el 2013 s’ha realitzat un nou programa de seguiment de la biodiversitat a la Xarxa Espais Natura de la Fundació Catalunya-La Pedrera amb l’objectiu de valorar l’estat i les tendències del seu medi natural.


(Informació publicada el 28 d'abril al Bloc de Territori i Medi Ambient de la Fundació Catalunya - La Pedrera : http://elblocdeterritori.fundaciocatalunya-lapedrera.com )


Durant el 2013 s’ha realitzat un nou programa de seguiment de la biodiversitat a la Xarxa Espais Natura de la Fundació Catalunya-La Pedrera amb l’objectiu de valorar l’estat i les tendències del seu medi natural.

El programa de seguiment 2013 s’ha centrat en 14 dels 24 espais i ha abastat un conjunt de 38 indicadors.

En el següent gràfic es pot veure com el percentatge d’indicadors valorats positivament durant el 2013 ha estat superior al dels anys anteriors.

 

L’informe destaca, per exemple, que a la Llacuna de l’Alfacada incrementa la població d’ocells i odonats;  al Congost de Mont-rebei es manté la població de llúdriga; que a la Muntanya d’Alinyà l’establiment del punt d’aportació suplementària d’aliment per a ocells necròfags ha esdevingut clau per al projecte de reintroducció del voltor negre a Catalunya i es constata, entre altres, que el bon estat de conservació dels valors naturals de la muntanya és compatible amb les activitats econòmiques tradicionals. L’informe també recull que el Port d’Arnes acull una excepcional diversitat de libèl·lules i altres invertebrats; que Can Morgat ha esdevingut molt important pel que fa a amfibis i insectes; o que el Sot del Fuster s’ha anat consolidant com un espai d’alt valor ecològic, com demostra la creixent colònia d’ardeids que hi habiten i també rapinyaires i cigonyes que hi nidifiquen.

En aquest enllaç trobareu més informació sobre els resultats d’aquest informe. 

Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies