Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

L'Associació Paisatges Vius estableix una aliança amb la cursa de bicicleta de muntanya Cabrerès BTT

Dijous 6 Març 2014 - 13:48

Una part de les inscripcions aniran destinades a compensar l'impacte negatiu de la cursa, finançant actuacions sobre el terreny a través de Paisatges Vius.

La CabrerèsBTT és un esdeveniment esportiu de primera magnitud que transcorre per indrets espectaculars i fantàstics del Collsacabra, un espai natural privilegiat des del punt de vista paisatgístic i de biodiversitat. La cursa aporta beneficis socioeconòmics pel territori i la població local valora molt positivament la seva celebració a nivell de promoció turística.

Com  qualsevol  activitat  col·lectiva  que  es  realitza  en  el  medi  natural,  la  cursa també provoca certs impactes sobre l’entorn i certes molèsties a propietaris i pagesos: erosió en certs punts de l’itinerari, deixalles que no es  recullen, dispersió del bestiar, molèsties a la fauna salvatge, increment de pas de ciclistes arrel de la cursa, etc.

Per  reduir  o  compensar  aquests  efectes negatius,  hi  ha  subscrit  El  Document  de Compromís per a la Conservació de la Natura al Cabrerès  (Collsacabra) que  inclou  l’aplicació  de nombroses mesures  de  sostenibilitat,  entre  les qual destaca destinar un percentatge de l’import de  cada  inscripció  a  un  fons  per  la  realització d’actuacions sobre el terreny.

Des  de  l’any  2014  l’entitat  organitzadora,  l’Associació  Esportiva Cabrerès  estableix  una  col·laboració  amb  l’Associació  Paisatges Vius  (www.paisatgesvius.org),  una  entitat  local  que  té  com  a objectius fer  compatible  la  conservació activa dels  valors  naturals del  Collsacabra  amb  les  activitats  socioeconòmiques  dels  seus habitants.

Amb aquesta col·laboració s’estableix doncs que Paisatges Vius gestioni el fons que s’inverteix en fer efectiu  El  Document  de  Compromís  per  a  la  Conservació  de  la  Natura  al  Cabrerès (Collsacabra) i amb actuacions per a la promoció de la biodiversitat i la restauració d’hàbitats amenaçats del Collsacabra, però que alhora també tinguin acceptació i utilitat pels propietaris i pagesos de les finques on es realitzen: la restauració d’una font o una bassa, l’ambientalització d’un abeurador pel bestiar, l’alliberament d’espècies emblemàtiques ja desaparegudes com el cranc  de  riu,  la  col·locació  de  refugis  per  promoure  la  fauna beneficiosa  pels  conreus  com insectes  pol·linitzadors,  ocells  insectívors  o  rapinyaires  depredadors  de  talps  i  talpons, entre d’altres.
 
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Últimes Notícies