Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Visita de camp i reunió amb el director de l'Agència Catalana de l'Aigua

Dimecres 5 Febrer 2014 - 15:08

El director de l'Agència Catalana de l'Aigua, Sr. Jordi Agustí visita projectes de custòdia fluvial al riu Gaià, acompanyat de la Directora General de Política Ambiental, Sra. Marta Subirà, i del Grup de Treball de Custòdia Fluvial (GTCF). Una reunió recent a l'Agència complementa la visita i dóna un nou impuls al diàleg amb el GTCF.

El passat 14 de gener, el director de l'Agència Catalana de l'Aigua, Sr. Jordi Agustí, va visitar dos projectes de custòdia fluvial al riu Gaià, acompanyat de la Directora General de Política Ambiental Sra. Marta Subirà, i representants del Grup de treball de custòdia fluvial (GTCF) de la xct. El primer lloc visitat va ser el riu Gaià al Catllar (el Tarragonès), acompanyats per l’alcalde, el regidor de medi ambient i el president de l’associació “Salvem el Gaià”. Es va observar l’espectacular recuperació de la vida aquàtica al tram urbà del riu –i el gran valor que li dóna la població- des que es va signar un acord amb REPSOL i l’ACA per a l’alliberament de cabals ambientals des de la presa del Catllar.

Seguidament, la mateixa comitiva va visitar l’Hort de la Sínia, seu de l’Associació Mediambiental la Sínia del Gaià, a Tamarit (Tarragona) i els treballs de recuperació que hi fa a la desembocadura del Gaià, incloses les dunes de la platja de Tamarit. En un ambient distès, es van comentar detalls d’aquestes dues iniciatives tan exitoses de gestió dels espais naturals aquàtics mitjançant acords de custòdia, i es va emplaçar els representants del GTCF a una propera reunió de treball a Barcelona.

Aquesta mateixa setmana, membres del GTCF de la xct han mantingut una entrevista amb el director de l'ACA i la Directora General de Polítiques Ambientals, on han exposat amb detall l'activitat i la situació de les entitats de custòdia fluvial catalanes. També s’ha tractat possibles vies per a facilitar les actuacions de custòdia fluvial en zones domini públic hidràulic i de policia, i diverses opcions a explorar cara a permetre des de l'ACA la seva autorització a llarg termini. S’ha acordat continuar les converses el mes de març, per intentar avançar en la relació, lògica i necessària, entre l'ACA i el GTCF de la xct.

Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies