Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

I Jornada de contractes de custodia del territori d'àmbit estatal

Dijous 19 Desembre 2013 - 11:50

El passat 12 de desembre va tenir lloc a Madrid la I Jornada de contratos de custodia del territorio y seguridad jurídica: avances y retos.
Aquesta és la primera jornada de contractes que es fa a nivell de tot l'Estat espanyol, i s'emmarca dins el projecte Nuevas herramientas para la calidad y la efectividad de la custodia del territorio, que ha dut a terme la xct durant 2013 amb el suport de Fundación Biodiversidad.

La jornada la van inagurar la Sra. Guillermina Yangüas, directora general de Calidad y Evaluación Ambiental y Medio Natural (MAGRAMA), la Sra. Sonia Castañeda, directora de Fundación Biodiversidad i el Sr. Miquel Camps, vicepresident del Foro de Redes y Entidades de Custodia del Territorio (FRECT). La organització va ser a càrrec de la xct i el FRECT i, a part de la Fundación Biodiversidad, hi va col·laborar el Real Jardín Botánico com a seu de l'esdeveniment.

Les ponències de la jornada van ser al voltant de la pràctica i coneixements acumulats en la matèria específica de contractes de custòdia del territori, i van ser a càrrec d'Antonio Ruiz (advocat independent i assessor del FRECT), Hernan Collado (responsable jurídic de la xct) i Ignacio Javier Boisán (notari). També hi va intervenir Luís Mariano, per part de la Subdirección General de Medio Natural, amb una reflexió sobre la funció dels acords de custòdia del territori en la perspectiva d'implantació dels bancs de conservació de la natura previstos a la Llei estatal 21/2013, d'avaluació ambiental.

La jornada va acabar amb uns grups de debat que van tenir lloc tot fent una passejada pel jardí botànic en un ambient distès, i un menjar a peu dret que vam tancar amb la cloenda informal de la Jornada a càrrec del Sr. Raul Tápia, secretari del FRECT. Hi va haver 60 assistents, entre els quals una quarta part amb formació acadèmica en dret i una gran majoria de tècnics d'entitats de custòdia d'entitats d'arreu de l'Estat. La valoració in situ va ser molt positiva i coincident en la necesitat d'una jornada com aquesta i del paper de la xct com a motor de la custòdia del territori a tot l'Estat espanyol.

Les ponències i materials de la jornada estan disponibles al web de la xct.

També està disponible les Conclusions de la jornada.

Més, sobre...: contractes , seguretat juridica
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies