Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

I Jornada de contractes de custòdia del territori a Madrid

Dimecres 6 Novembre 2013 - 10:04

El proper 12 de desembre tindrà lloc a Madrid la I Jornada de contratos de custodia del territorio y seguridad jurídica. Avances y retos.

Aquesta és la primera jornada estatal sobre contractes de custòdia del territori. La xct, conjuntament amb el Foro de Redes y Entidades de Custodia del Territorio (FRECT), organitza aquesta Jornada dins el projecte Noves eines per a la qualitat i l'efectivitat de la custòdia del territori, finançat per Fundación Biodiversidad.

La custòdia del territori és una estratègia que s'ha estès de forma notable a tot l'Estat Espanyol en l'última dècada. La Llei 42/2007 , del Patrimoni Natural i la Biodiversitat , i posteriorment el Pla estratègic estatal del patrimoni natural i la Biodiversitat incorporen i consoliden el mecanisme de la custòdia del territori. En el camí recorregut durant aquest temps, s'ha desenvolupat una praxi al voltant dels acords de custòdia que cal compartir i harmonitzar. L'objectiu de la I Jornada sobre contractes de custòdia del territori i seguretat jurídica és donar a conèixer i discutir l'experiència jurídica desenvolupada per les entitats de custòdia de tot l'Estat: avenços normatius, marc fiscal, costos i reptes de futur. Hi intervindran Antonio Ruiz i Hernan Collado (advocats), Ignacio Javier Boisán (notari) i representants del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente.

La Jornada consta de tres xerrades que ens donaran una perspectiva de la realitat legal dels contractes de custòdia del territori, tractament fiscal, aplicabilitat des de les polítiques públiques de protecció de la biodiversitat i possibilitats i reptes de futur, i d'un espai de discusió on es tractaran temàtiques concretes al voltant dels contractes de custòdia en grups a escollir pel participants. Els participants podran també prioritzar els temes de discusió i proposar-ne d'alternatius en el moment de la inscripció. L'espai de discusió acabarà en un dinar a peu dret, inclòs en la inscripció, al final del qual es farà la cloenda i resum de la jornada.

Són destinataris d'aquesta jornada el personal tècnic d'entitats de custòdia del territori, les administracions públiques, les agrupacions de propietaris i usuaris del medi natural i els / les professionals del dret interessats en aquesta estratègia de conservació. Per consultar el programa i inscriure-us gratuïtament, visiteu aquest enllaç.

En el mateix espai (a la Sala de Seminarios del Real Jardín Botánico de Madrid), i a continuació de la Jornada, tindrà lloc la reunió ordinària de l'Assemblea General del FRECT. I l'endemà, divendres 13 de desembre, tindrà lloc en horari de matí el Taller Oportunitats per a la Custòdia del Territori en la Política Agrària Comú y els PDR. Programa disponible aquí en breu.

Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies