Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Participa a la VII Diada de Tècniques de la xct

Dijous 5 Setembre 2013 - 16:21

Serà el proper dijous 26 de setembre, amb 6 tallers sobre conservació i gestió d'entitats.

Ja podeu reservar-vos el dijous 26 de setembre, perquè és el dia en que tindrà lloc la VII Diada de tècniques de la xct, on s'ofereixen 6 tallers de formació temàtics. Aquest any es celebrarà a la Casa Elizalde, al bell mig de Barcelona.

Els 6 tallers són molt pràctics i amb vocació de ser aplicables tant per entitats de custòdia, com altres entitats i professionals. Són encarats tant a la conservació i la custòdia del territori, com a la gestió d’entitats i a la comunicació. L'objectiu és dotar a entitats ambientals i professionals del 3r sector d'un conjunt complert d’eines i recursos per a millorar la seva capacitat d’actuació.

Els tallers tenen una durada de 3 hores i els condueixen experts en cada matèria. Es repetiran matí i tarda, de manera que al llarg del dia podreu participar en els dos tallers que més us interessin.

Els 6 tallers que s'ofereixen són:

1- Vols aconseguir que els teus projectes tinguin èxit? Conductor: Sergi Rufat, TandemSocial projectes d'emprenedoria social
De ben segur que tots hem presentat els nostres projectes a clients, convocatòries, finançadors…, i no sempre amb èxit. Per què? Quines són les claus per aconseguir transmetre el potencial del nostre projecte? Com construïm la nostra proposta? Com enriquim la nostra idea? Quins recursos podem fer servir? Com fem més atractiu el projecte? En aquest taller ens donaran les claus per a estructurar, desenvolupar i comunicar projectes d'èxit, amb l'objectiu d'aconseguir el finançament necessari per poder fer-los realitat.

2- Tècniques de restauració i conservació de punts d'aigua. Conductor: Guillem Mas, tècnic de l’associació Paisatges Vius
La disponibilitat de punts d’aigua de qualitat és un factor clau per a la biodiversitat dels espais naturals. En aquest taller aprendrem a analitzar l’estat de conservació de punts d’aigua i a avaluar el benefici ambiental que poden suposar per al nostre espai. A més, ens ensenyaran mesures pràctiques per  mantenir, millorar o recuperar aquests punts de manera compatible amb l'entorn, i identificarem mètodes per fer-ne un senzill seguiment. Al sortir del taller, podrem començar a treballar en una xarxa de punts d’aigua per a les nostres finques.

3- El potencial del CRM per gestionar la base social de la teva entitat. Conductor:  Jaume Albaigès, TecnolONGia
Disposar d’una bona base social és fonamental per a poder engegar i difondre els teus projectes. T’agradaria portar un registre acurat de tota la teva xarxa de contactes? Voldries evitar duplicitats? Que et semblaria tenir un registre de totes les propostes, activitats i col•laboracions? En aquest taller es mostraran les utilitats del CRM, un software de programari lliure que t’ajudarà a gestionar   les relacions socials de la teva entitat.
Aquest taller forma part del Pla de Suport al Tercer Sector Ambiental de Catalunya, en el marc del qual es va desenvolupar aquest CRM adaptat a les necessitats del sector.


4- Conservació i custòdia del territori: tot allò que vols saber. Conductora: Montse Masó, responsable d'iniciatives de la xct
Vols saber més sobre la custòdia del territori? T’agradaria tenir les eines per aplicar-la? Junts n'explorarem les bases tècniques i jurídiques, els agents socials implicats, les seves possibilitats i els seus reptes. També treballarem com endegar una iniciativa de custòdia i establir-ne l'estratègia a partir de casos pràctics. L’objectiu és que finalitzis el taller amb les eines bàsiques per entendre els mecanismes de custòdia i les puguis aplicar als teus projectes. Aquest taller és obert tant a persones sense coneixement previ de custòdia, com aquelles que estan començant a aplicar-la.

5- Saps com finançar les necessitats de tresoreria de la teva entitat? T’ajudem a fer-ho! Conductores: Montse Camps, responsable d'administració de la xct i Sandra Carrera, directora adjunta de la xct
Cada entitat té les seves particularitats, però la problemàtica actual per accedir a fonts de finançament és similar. Necessites descomptar un ajut? Saps com aconseguir un aval pels teus projectes? Necessites inversors que t’acompanyin en la creació d’un nou projecte? Vols crear la teva pròpia oferta d’estalvi ètic? T’ajudarem a crear un Pla de Tresoreria per a la teva entitat, coneixeràs les últimes novetats en eines i opcions financeres per fer front als desajustos de tresoreria i t’assessorarem en la forma de finançament que més s'adapta a les teves necessitats.

6- La Gestió del territori adaptada al règim d’incendis. Conductor: Jordi Vendrell i Flotats, Geògraf i Tècnic de la Fundació Pau Costa
La intensitat i magnitud dels incendis actuals han deixat en evidència l’estat dels nostres boscos, i han obert una interessant reflexió sobre la presència i percepció del foc en els ecosistemes mediterranis. En aquest taller se us dotarà de coneixements i eines per dur a terme una gestió dels espais adaptada al règim d’incendis. Per a fer-ho, a aprendrem a analitzar els ecosistemes i les seves adaptacions al foc, entendrem el règim d’incendis dins del context mediterrani, avaluarem casos pràctics i tractarem diferents estratègies d’ordenació adaptades al regim d’incendis.

Inscripcions
Cal inscripció prèvia, fins el 24 de setembre, a través del següent formulari online

La inscripció als tallers té un cost de 16€. Si es realitza la inscripció i el pagament abans del dia 11 de setembre s’aplicarà un 25% de descompte (12€). Els tallers són gratuïts pels membres de la Xarxa de Custòdia del Territori.

Per a més informació consulteu el Programa de la jornada en PDF.

En cas de dubte, podeu posar-vos en contacte amb info@custodiaterritori.org

Feu-ne difusió i no espereu fins l'últim moment a inscriure-us! Us hi esperem!
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies