Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

5 entitats de custòdia acompanyaran a la xct en el projecte Noves eines per a la qualitat i l'efectivitat de la custòdia del territori

Dilluns 29 Abril 2013 - 10:09

Conservació dels Ecosistemes Naturals, Centre d'Estudis dels Rius Mediterranis, GEPEC, Grup de Natura Freixe i Paisatges Vius han estat seleccionades per treballar en el marc d'aquest projecte.
La xct va resoldre el passat 9 d'abril la convocatòria a la qual s'havien presentat un total de 9 entitats. Aquesta resolució és el tret de sortida de la part central del projecte Noves eines per a la qualitat i l'efectivitat de la custòdia del territori, impulsat per la  xct i finançat per Fundación Biodiversidad.

Les entitats participants ajudaran a la xct a desenvolupar un sistema d'indicadors d'impacte i efectivitat de la custòdia del territori la redacció tècnica del qual l'hem encarregat a la consultoria Limonium conjuntament amb el Cedricat. A part de la implicació de les 5 entitats seleccionades, el desenvolupament del sistema comptarà amb un grup extens d'entitats de custòdia interessades en opinar, validar, i aportar la seva experiència per tal de poder fer un sistema el màxim útil i adaptat a la realitat de la custòdia del territori a casa nostra. Durant el mes de maig, l'equip redactor del sistema d'indicadors es posarà en contacte amb una mostra d'entitats.

La segona acció prioritària que engega aquests dies és el desenvolupament de l'eina online del Protocol de seguiment i avaluació d'acords de custòdia del territori (PSAC). L'objectiu és obtenir una eina millorada en alguns aspectes de funcionament, i que estigui disponible online per a totes les entitats membres, i d'aquesta manera tingueu la informació dels vostres acords sempre disponible. Si heu utilitzat o esteu utilitzant la base de dades del PSAC per a fer el seguiment i ens voleu fer aportacions per a la millora, i/o si voleu participar activament en el desenvolupament del sistema d'indicadors, us podeu posar en contacte amb Montse Masó a mmaso@custodiaterritori.org.

Finalment, les 5 entitats seleccionades duran a terme la negociació de drets reals d'aprofitament parcial, signats davant notari i inscrits al Registre de la Propietat, o bé arrendaments de finques, en el marc d'iniciatives de custòdia existents. Les iniciatives seleccionades les publicarem properament al portal Viulaterra.cat, apartat l'acord destacat.

Aquest projecte és possible gràcies a la col·laboració de Fundación Biodiversidad, del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente.
 
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies