Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Un cap de setmana de bones pràctiques en la custòdia del territori

Dimecres 3 Abril 2013 - 17:07

Els passats 16 i 17 de març, va tenir lloc el curs Custòdia del territori: mètodes i qualitat, inclòs dins la programanció de Cursos naturalistes de l'Institució Catalana d'Història Natural.

La xct ha impartit diferents cursos sobre custòdia del territori dins el programa de la ICHN en anys anteriors. Enguany, la temàtica ha girat a l'entorn de les bones pràctiques per a entitats de custòdia, fent èmfasi en metodologia i qualitat i ha comptat amb 13 participants de diverses procedències, molt especialment membres d'entitats de custòdia amb experiència i d'entitats interessades en aplicar la custòdia del territori.

Dissabte vam impartir la part teòrica a la Universitat de Vic: des del disseny de la iniciativa de custòdia fins a la gestió i seguiment de l'acord, passant pels aspectes jurídics relatius a la seva formalització. Diumenge vam visitar dues finques amb acords de custòdia: en concret, les finques de Diumeres i Niubó, a la plana de Vic, on l'entitat Paisatges Vius hi té acords de custòdia agrària, i la finca la Font, al Lluçanès, que té constituït un dret real d'aprofitament parcial en favor del Museu del Ter - Centre d'Estudis dels Rius Mediterranis.

La valoració dels participants ha estat positiva, i el curs va transcórrer en un ambient d'intercanvi d'experiències molt ric atesa la diversitat d'entitats participants. Podeu descarregar les presentacions amb els continguts del curs al campus xct.

Més, sobre...: cursos , qualitat , ichn , custodia del territori
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies