Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

La primera concessió d'ús per a custòdia de l'espai fluvial

Dilluns 18 Març 2013 - 13:27

La Fundación Tormes - EB ha aconseguit de la Confederación Hidrográfica del Duero aquest acord innovador.
L'acord a què han arribat la Fundación i l'òrgan gestor del riu Tormes afecta a un petit espai propietat de la Fundació entre els municipis d'Almenara de Tormes i Pino de Tormes, província de Salamanca.

El document signat és marc de col·laboració entre ambdues entitats amb l'objectiu comú de preservar la biodiversitat a l'entorn del riu. Aquest marc de col·laboració inclou la concessió d'un cabal mínim que assegura el bon estat del sistema de llacunes que es troba dins la finca de la Fundació i l'establiment d'un programa anual d'actuacions que evita haver de tramitar autoritzacions de forma individual per a cadascuna d'elles. Per la seva banda, la Confederación es compromet a dur a terme una sèrie de mostreigs i analisis de  la qualitat de l'aigua dins l'àmbit de l'acord i a informar-ne la Fundació.

La xct continua treballant en una proposta presentada a l'Agància Catalana de l'Aigua per a l'estabiment d'un model de concessió molt similar al que ha aconseguit la Fundación Tormes - EB. El passat 31 d'octubre va tenir lloc una Jornada al Museu Ter, organitzada pel Grup de Treball de Custòdia Fluvial, amb la participació de representants de l'Agència, però fins al moment no hem rebut resposta de la proposta de la xct.
Més, sobre...: custòdia fluvial
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies