Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Arrenca el projecte Noves eines per a la qualitat i l'efectivitat de la custòdia del territori

Dijous 10 Gener 2013 - 14:12

L'any 2013 la xct durà a terme diverses accions orientades a la qualitat i l'efectivitat de la custòdia del territori, amb el finançament de Fundación Biodiversidad
L'acció central d'aquest projecte és la redacció d'un estudi d'indicadors d'avaluació de l'efectivitat de la custòdia del territori. Aquest estudi és una resposta a la inquietud mostrada per les entitats de custòdia durant la VII Reunió de la xct, arrel de la presentació del V Inventari d'entitats i acords de custòdia del territori a Catalunya, i també l'acompliment d'un requisit de cara a millorar la transparència davant tota la ciutadania.

El projecte també busca en específic millorar el nivell de seguiment dels acords de custòdia del territori, i per això inclou millorar l'aplicació informàtica del Protocol de seguiment d'acords de custòdia (PSAC) a partir de les mancances detectades amb el seu ús els darrers anys. Aquestes millores inclouen, de forma destacada, la conversió de l'aplicació informàtica del PSAC en una eina on-line.

Aquesta tasca la durà a terme la xct en col·laboració amb un grup de no més de cinc entitats membres que vulguin participar en el programa. Aquestes entitats seran seleccionades per l'equip tècnic de la xct entre les que hi estiguin interessades, en les condicions que properament us farem saber. La participació de les entitats inclou el compromís de fer aportacions a l'estudi d'indicadors i al procés de millora del PSAC i la negociació de nous acords de custòdia del territori d'elevada seguretat, amb el suport i assessorament de la xct.

Totes aquestes accions es desenvolupen en el context del recent estrenat Sistema de Qualitat de la xct, successor de l'Estratègia de Reforçament de la xct.

Finalment, el projecte Noves eines per a la qualitat i l'efectivitat de la custòdia del territori inclou l'organització d'un taller de transferència de coneixement sobre seguretat jurídica i custòdia del territori, que tindrà lloc a Madrid la tardor d'enguany, amb l'objectiu d'expandir a la resta de l'Estat espanyol els coneixements d'aquesta temàtica generats a Catalunya els darrers anys.
Més, sobre...: seguretat juridica , qualitat
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies