Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Dóna suport al nou projecte de Custòdia Urbana

Dimecres 12 Desembre 2012 - 15:54

S'ha iniciat un projecte de micromecenatge (o crowdfunding) per establir les bases teòriques de la custòdia urbana.
El projecte pretén establir les bases teòriques de la custòdia urbana i iniciar-ne el seu impuls a les ciutats com a estratègia d'implicació social a la gestió d'espais i edificis urbans que poden satisfer diverses funcions socials i ambientals.

Per sufragar els costos de de coordinació i producció del projecte s'ha obert un projecte de microfinançament a la plataforma GOTEO.

Teniu temps de fer les vostres aportacions al projecte fins el 29 de desembre!

Què és la custòdia urbana?Característiques bàsiques del projecte

El Projecte té la FINALITAT de donar veu a tots els agents interessats en l'aplicació de la custòdia urbana (entitats del tercer sector, col·lectius informals, administracions públiques, propietaris privats, centres de recerca, gestors urbans, etc.).

Per facilitar el debat i la reflexió entre aquests col·lectius, s'organitzarà una JORNADA DE DEBAT, on es presentaran les bases teòriques de la custòdia urbana, es donaran a conèixer casos pràctics d'èxit en diferents ciutats i s'organitzaran tallers de treball per a construir entre tots els participants les primeres directrius del full de ruta de la custòdia urbana al nostre país. La jornada serà d'un dia (6-8 hores en total), i se celebrarà a principis de febrer de 2013 a Barcelona.

Paral·lelament, es preveu organitzar un ACTE OBERT DE PRESENTACIÓ DE LA CUSTÒDIA URBANA (un altre dia a la tarda) que servirà per donar a conèixer aquesta estratègia de gestió entre els col·lectius menys vinculats amb la custòdia del territori o amb la gestió de l'espai urbà.

A partir de les conclusions de la jornada, s'elaborarà un document estratègic (FULL DE RUTA) per impulsar la custòdia urbana al nostre país en forma de "Declaració de la custòdia urbana". Aquesta declaració servirà de marc estratègic de col·laboració entre les entitats de custòdia i recollirà els passos a seguir per aplicar la custòdia urbana al nostre país. Per captar totes les visions dels assistents, el document s'elaborarà de manera col·laborativa (a través d'una plataforma virtual de treball col·laboratiu tipus Google Drive o Pad públic).


Per a més informació sobre la custòdia urbana i sobre el projecte podeu consultar el blog de custòdia urbana http://custodiaurbana.wordpress.com , un blog dinamitzat per Jordi Romero-Lengua d'Espai Tres i Albert Arias, de la Universitat Rovira i Virgili.

Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies