Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Crònica de la taula rodona: Educació Emprenedora i Custòdia del Territori

Dilluns 10 Desembre 2012 - 15:26

La Taula rodona va tenir lloc el passat 22 de novembre, en el marc de la Setmana de la Ciència 2012 de la Universitat de Vic.

L'objectiu de la taula rodona "Educació emprenedora als centres educatius i custòdia del territori, un binomi amb múltiples possibilitats" era incentivar l’emprenedoria social a les escoles vinculada a la conservació d’espais naturals. Per aquest motiu es va convidar varis representants del món educatiu, l'emprenedoria a les escoles i l'Aprenentatge Servei. La taula rodona va ser moderada per Elisenda Tarrats de la Unitat d’Emprenedoria de la Universitat de Vic.


La primera exposició va anar a càrrec de Sandra Carrera, directora adjunta de la xct. Durant la seva presentació va mostrar les diferents iniciatives que des de la xct s'estan duent a terme per promoure la custòdia del territori entre els infants i la joventut: el taller el joc de la custòdia i la capacitació de professorat en el marc del Programa d'Escoles Verdes. També va exposar com la metodologia d'Aprenentatge- Servei pot ajudar a les noves generacions en la cura de la terra.
Seguidament en Guillem Riera de la Secció d'Institut de Gurb va presentar el projecte de custòdia del territori que estan duent al centre. Aquest institut està duent a terme un projecte de recuperació d'un entorn fluvial proper a un centre de secundària (Torrent de l'Esperança) que ha servit de pretext per introduir la custòdia del territori com a contingut d'aprenentatge a l'ESO. D'aquesta manera els alumnes comprenen que poden ser gestors competents del torrent mitjançant la custòdia del territori.
A contiunació la Marina Garcia de l'IES Rubió i Tudurí de Barcelona va exposar com promouen la custòdia del territori entre els alumnes de Cicles Formatius de Gestió forestal i Paisatgisme i medi rural.
Com a resultat, els alumnes manifesten en unanimitat que "la custòdia del territori ha suposat un gratificant descobriment, ja que és una manera de fer co-responsable / custodiadors de la gestió i manteniment dels paisatges". Cal destacar que l'institut va ser guardonat com a millor porjecte emprenedor 2011 al concurs FP- Emprèn.
Per últim la Brittany Koteles d'Ashoka University, amb la seva presentació "Aprender a Emprender"  va donar una visió més global a la importància de promoure l'emprenedoria entre el colectiu més jove. Va destacar la importància de fer partíceps al jovent en iniciatives emprenedores, ja que és la forma més efectiva d'ensenyar-los ("Si m'ho dius, ho oblidaré; si m'ho ensenyes, ho recordaré; si m'hi involucres, ho entendré").

A continuació podeu veure el vídeo de la taula rodona (1 hora de durada). 
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies